Holland

Data 02 oktober 2009 t/m 20 november 2009

Om zijn gevoel over zijn geboorteland weer te geven gaat Wubbe terug tot de gouden eeuw, naar de kiem van de Hollandse identiteit.

Tegen de achtergrond van een wolkenlucht in de traditie van de Hollandse meesters integreert Wubbe de tegenstelling tussen de vrije handelsgeest en bekrompenheid op sublieme wijze in de dans. In deze dynamische groepschoreografie met spetterende solo’s en schitterende choreografische vondsten wil Wubbe het land laten zien waarin je jezelf kan zijn.

Ed Wubbe over Holland: “Als ik terugkom uit het buitenland, dan zie ik niet alleen dat ik terug ben, ik voel het ook, ik proef het en ik ruik het. Ik wil dat mensen Holland voelen. Nederland heeft altijd een grote vitaliteit, openheid en ondernemersgeest gekend. Maar ook een sterk moralisme en benepenheid. Dat we een diverse samenleving zijn kún je in een choreografie weergeven. In beweging kun je kleinheid en kneuterigheid maar ook openheid en vitaliteit laten zien. Het wordt, in combinatie met alle elementen, heel beeldend.”


Dansend aan Holland maakt Scapino tegendraadse sprongen

De Volkskrant

Choreograaf

Ed Wubbe (photo Bryndis Brynjolfsdottir)
Ed Wubbe
Choreograaf

Credits

Choreografie

Ed Wubbe

Muziek
Kimmo Pohjonen, Eric Echampard, Fabian Smit
Kostuumontwerp
Pamela Homoet

Ik wil dat mensen Holland voelen.

Ed Wubbe

Contact

Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
3012XL Rotterdam

tel: 010 - 414 24 14
(ma t/m vr 09:00 - 17:30)

info@scapinoballet.nl

Nieuwsbrief

© 2023 Scapino Ballet Rotterdam
Menu