Guy Weizman en Roni Haver

Guy Weizman en Roni Haver, beide van Arabisch/Israelische oorsprong, kiezen als terugkerend thema zelfbevrijding. Ze richten hun werk op actuele onderwerpen die het publiek inspireren, confronteren en raken. De dualiteit van hun achtergrond ziet men terug in hun choreografieën en werkwijze.

Na het begin van hun samenwerking in het Bat Sheva ensemble in Tel Aviv hebben ze zich artistiek ontwikkeld in steden als Berlijn, Barcelona en Brussel. Met steun van het Grand Theatre hebben Weizman en Haver in 2001 in Groningen Club Guy & Roni opgericht. De Club werkt samen met vaste medewerkers zoals danseressen Eva Puschendorf, Yvonne Weschke en Dunja Jocic, decorontwerp Ascon de Nijs, dramaturge Veerle van Overloop en lichtontwerperWil Frikken. Voor de programmering van de muziek werken de choreografen samen met Frits Selie (Prime) met wie zij opdrachten uitschrijven voor hedendaagse componisten.

Met mysterieuze, verleidelijke en dynamische dansvoorstellingen heeft de Club zich ontwikkeld tot een populaire gast op internationale festivals in onder andere Rome, Tallin, Marseille en Lausanne. In de zomer van 2007 staat Club Guy & Roni op het prestigieuze Amerikaanse Jacob's pillow, het Grec Festival in Barcelona en het Schlossfestspiele in Ludwigsburg.


Meer informatie: www.clubguyandroni.nl

Choreografieën voor Scapino Ballet Rotterdam

Bowlers Heaven - TWOOLS 9 (2007), Wonderworld (2008)

Menu