The Great Bean

Data 26 september 2013 t/m 16 mei 2014

De ‘roaring twenties', de opkomst van de jazz, Hollywood en het variété op Broadway met nieuwe dansstijlen als charleston en tapdans. Het is een tijd van uitbundige feesten, nieuwe rijkdom, uiterlijke schijn en verborgen tragiek.

De nieuwe vermaakindustrie creëert volop dromen en illusies waarin mensen kunnen ontsnappen aan de werkelijkheid. De huischoreografen van Scapino laten zich hierdoor elk op hun eigen manier inspireren.

Voor zijn titelstuk - The Great Bean verwijst naar de boeien van Houdini - is Ed Wubbe gefascineerd door de magie op het circuspodium en de ontsnappingskunsten van de legendarische illusionist en boeienkoning. Met dans in verschillende stijlen, circusacrobaten en goochelacts, toont Wubbe een theatrale wereld, vol glitter en glamour, maar ook met donkere kanten en schrijnende tragiek. Deze sfeer wordt versterkt door de keuze van zowel swingende als emotionele jazznummers vanaf de jaren ‘20. Op de aanstekelijke Gipsy jazz van Django Reinhardt volgt de doorleefde en ontroerende stem van jazz zangeres Billie Holiday.

Choreograaf

Ed Wubbe (photo Bryndis Brynjolfsdottir)
Ed Wubbe
Choreograaf

Credits

Choreograaf

Ed Wubbe

Muziek
Billie Holiday, Duke Ellington, Count Basie & James Rushing, Django Reinhardt, Edvard Grieg
Kostuums
Pamela Homoet
Lichtontwerp
Benno Veen

Een goed in elkaar gezette, mooi gedanste show waarin entertainment en tragiek nauw verstrengeld zijn.

de Volkskrant

Contact

Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
3012XL Rotterdam

tel: 010 - 414 24 14
(ma t/m vr 09:00 - 17:30)

info@scapinoballet.nl

Nieuwsbrief

© 2023 Scapino Ballet Rotterdam
Menu