Gouden Zwaan voor Bonnie Doets

Scapino danseres Bonnie Doets heeft op de Nederlandse Dansdagen in Maastricht de Gouden Zwaan gewonnen. Zij krijgt de prijs van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties voor de belangwekkende prestatie die zij gedurende de ontwikkeling van haar loopbaan als danseres heeft geleverd.

Bonnie is geliefd bij een groot publiek vanwege haar uitmuntende techniek en haar geweldige uitstraling op toneel. Zij is een boegbeeld bij Scapino waar zij vanaf 1993 in vrijwel alle voorstellingen heeft gedanst. Bonnie: "wat je doet moet absoluut oprecht zijn. Het zijn vaak de kleine dingen die mensen raken omdat je dan dicht bij het publiek komt. Hoe eerlijker je bent, hoe sneller je mensen in je wereld trekt."

Haar bewegingen zijn geaard, helder en recht door zee.

Het juryrapport: "
Bonnie Doets danst al twintig jaar in zeer trouwe dienst van één gezelschap. Daarmee is ze uitgegroeid tot de muze van choreograaf Ed Wubbe en de ster van Scapino Ballet Rotterdam. Zij is de personificatie van talent, creativiteit, ambitie en doorzettingsvermogen. Haar bewegingen zijn geaard, helder en recht door zee. Ingetogen, zonder opsmuk en met een onderhuidse kracht geeft zij elke emotie in haar dans de juiste lading”, aldus de dansjury.

Bonnie kreeg in 2007 de Prijs van verdienste van Stichting Dansersfonds '79. Zij is getrouwd met voormalig wereldkampioen breakdance Paulo Nunes met wie zij 2 kinderen heeft.

VSCD Dansprijzen 2013
De Zwaan voor ‘meest indrukwekkende dansproductie’ 2013 gaat naar Midnight Rising van Club Guy & Roni. Danser Medhi Walerski krijgt de Zwaan ‘meest indrukwekkende dansprestatie’ 2013 voor zijn rol in School of Thought van Nederlands Dans Theater.

Contact

Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
3012XL Rotterdam

tel: 010 - 414 24 14
(ma t/m vr 09:00 - 17:30)

info@scapinoballet.nl

Nieuwsbrief

© 2023 Scapino Ballet Rotterdam
Menu