Felix Landerer

Felix Landerer studeerde aan de Hochschule für Musik und Darstellende Kunst in Frankfurt am Main. Na een carrière als danser begon hij in 2006 te choreograferen en richtte hij een eigen gezelschap op in zijn geboortestad Hannover, LANDERER&COMPANY.

Al gauw riep vaktijdschrift Dance Europe hem uit tot ‘New name to watch' vanwege zijn virtuoze en organische beeld- en danstaal. Landerer werkt met een vaste componist, Christof Littmann.

In 2010 won Landerer in Hannover de eerste prijs in het Internationale Choreografen Concours waar Ed Wubbe de artistieke leiding voerde. Hij won ook de aan dat festival verbonden Scapino Productieprijs. Met die prijs maakte hij met de Scapinodansers Fake One, dat werd opgenomen in TWOOLS 13 (2011). Het stuk was een groot succes en werd geselecteerd voor de Nederlandse Dansdagen.

In 2012 maakte Landerer voor TWOOLS 14 Irreversable, waarna hij doorstroomde naar het avondvullende werk. In 2013 maakte hij Kranken Katze dat deel uitmaakte in de Scapinovoorstelling Le Chat Noir. In hetzelfde jaar maakt hij Blind Spot voor de voorstelling The Great Bean. Het levert hem een Zwaan op voor de meest indrukwekkende dansproductie. In oktober 2014 ging zijn choreografie 15 minutes or less in première in de Scapinovoorstelling ICONS.

Landerer maakte in seizoen 2018-2019 als gastchoreograaf bij NDT 2 het stuk The whys and wherefores are elusive.

Curriculum Vitae

Geboren
1975, Hannover, Duitsland
Opleiding
Frankfurt University of Music and Performing Arts
Danste bij

Staatsoper Hannover (o.a.)

Maakte werk bij

LANDERER&COMPANY, Balé Teatro Guaira, Commedia Futura, Nationaltheater Mannheim, Gotenburg Operans Danskompani, Konzerttheater Bern, Luzerner Theater, Northwest Dance Project Oregon, Theater St Gallen, Norrdans, Theater Münster, Scapino Ballet Rotterdam, NDT 2

Nominaties en prijzen

- 1e prijs Internationale Competitie voor Choreografen (Hannover) - 2010
- Zwaan voor 'beste productie' - 2013
- Pro Visio prijs - 2017
- Stadtkulturpreis Hannover - 2017

"With his captivating and original way of hewing out movement from the human body, Landerer remains a name to watch out for."

Dance Europe, 2012

Werk voor Scapino

TWOOLS 13

Een bijzondere samenwerking van Ed Wubbe en Ellen te Damme, een Vuurvogel van Marco Goecke en stukken van Min Li, Felix Landerer, Heidi Vierthaler en Alessandro Perreira.

Lees meer

TWOOLS 14

TWOOLS 14 is een volle editie met maar liefst tien titels van o.a. Felix Landerer, Voortman & De Jonge, Mischa van Leeuwen, Jan Kooijman en Ed Wubbe.

Lees meer

Kranke Katze

Met zijn energieke danstaal maakt Felix Landerer zijn eerste grote dansstuk voor Scapino, als onderdeel van Le Chat Noir: Kranken Katze.

Lees meer

Blind Spot

Een voorstelling die je voelt, en die je raakt. Blind Spot ontving een nominatie voor een Zwaan.

Lees meer
Bryndis Brynjolfsdottir in NICO/ICON (foto Nienke Elenbaas)

ICONS

ICONS is geïnspireerd op iconen uit de kunst, muziek en film. Iconen als Andy Warhol, John Cale, Lou Reed en zangeres Nico van The Velvet Underground.

Lees meer

TWOOLS 17

Onder het motto “Meer dans past er niet in” presenteert Scapino Ballet Rotterdam TWOOLS 17. In 75 minuten dansen 22 dansers in 8 stukken van 7 choreografen.

Lees meer
New Adventures (foto Stef Nagel, danser Mischa van Leeuwen)

New Adventures

Dans op het scherp van de snede, voor de avontuurlijk ingestelde geest. Virtuositeit, humor, ontroering en verwondering zorgen voor een avond om niet snel te vergeten.

Lees meer

Contact

Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
3012XL Rotterdam

tel: 010 - 414 24 14
(ma t/m vr 09:00 - 17:30)

info@scapinoballet.nl

Nieuwsbrief

© 2022 Scapino Ballet Rotterdam
Menu