Erik Pals benoemd als zakelijk directeur

Erik Pals is per 1 maart 2016 benoemd tot zakelijk directeur van Scapino Ballet Rotterdam. Hij zal samen met artistiek directeur Ed Wubbe de directie vormen. Pals was tot oktober 2015 algemeen directeur van het Ro Theater in Rotterdam.

Scapino Ballet Rotterdam heeft de afgelopen jaren veel bereikt. Het gezelschap spreekt een steeds groter publiek aan met avontuurlijke en spannende producties die in eigen huis worden gemaakt. De organisatie is nieuw vormgegeven en er zijn stappen gezet op het gebied van ondernemerschap. Er dienen zich steeds meer nieuwe kansen aan, ook internationaal. Om de verdere groei van het gezelschap mogelijk te maken wordt de directie versterkt met Erik Pals.

Voorzitter Leendert Bikker ziet de komst van Erik Pals als de afsluiting van vier intensieve jaren die getekend werden door stevige bezuinigingen. “Maar onze inspanningen worden wel beloond. Er waren aansprekende prijzen voor Bonnie Doets (Gouden Zwaan) voor haar twintigjarige oeuvre bij Scapino en Ed Wubbe, die de Prijs van Verdienste van het Dansersfonds ontving. Het is de kroon op het werk van de afgelopen periode. Scapino Ballet Rotterdam heeft de werkelijkheid onder ogen gezien en daar fier in gehandeld: met een uitdagende programmering en een bedrijfsvoering die in evenwicht is gebracht met de nieuwe werkelijkheid. Erik Pals mag er vanaf hier, samen met Ed Wubbe, verder aan gaan bouwen.”

Eerder was Pals directeur van de theaters Diligentia en PePijn in Den Haag. Hij was hoofd van de afdeling Marketing & Communicatie bij het Nederlands Dans Theater en het Lucent Danstheater in Den Haag, waar hij ook verantwoordelijk was voor sponsoring en educatie. Verder was hij voorzitter van de cabaretjury van de Vereniging van Schouwburg en Concertgebouw Directies (VSCD), lid van de Raad van Advies van (Bureau) Promotie Podiumkunsten, voorzitter van de Collectieve Danspromotie en lid van het Haags Comité 200 jaar Koninkrijk.

Artistiek directeur Ed Wubbe: “We zijn een innovatief, ambitieus gezelschap en stellen onszelf voortdurend nieuwe uitdagingen. We zoeken wegen om een nog groter publiek te bereiken met spraakmakende producties van jong talent en met vernieuwende theatrale concepten, zoals de jubileumproductie TING!. Erik Pals heeft op zakelijk gebied een goede en veelzijdige ervaring in de culturele wereld en de afgelopen jaren de Rotterdamse culturele sector goed leren kennen. Met zijn komst kunnen we onze ambities verder vormgeven”

Contact

Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
3012XL Rotterdam

tel: 010 - 414 24 14
(ma t/m vr 09:00 - 17:30)

info@scapinoballet.nl

Nieuwsbrief

© 2023 Scapino Ballet Rotterdam
Menu