Endless song of silence

10 februari 2006 t/m 24 mei 2006

In 2006 nam Nanine Linning afscheid van Scapino Ballet Rotterdam als jongste huischoreograaf ooit. Endless song of silence is een duet over geluk, verdriet en afscheid nemen.

Nanine Linning werd in 2005 onderscheiden met een Zwaan voor de beste dansproductie en volde binnen Scapino daarmee choreografe Amanda Miller op. Nadat een serie dynamische groepsstukken waarin ruimte, licht en vorm centraal stonden, waagt Nanine Linning zich in dit programma aan dé inspiratiebron in de kunst: de liefde. Het duet Endless song of silence laat een relatie zien tussen twee mensen die balanceren op de dunne scheidslijn van geluk, verdriet en afscheid nemen. Hoe groter de liefde, hoe groter het verlies en dat werpt in Linnings duet voortdurend zijn schaduw vooruit. Met haar theatrale vondst weet zij dit in haar stuk briljant vorm te geven.

Endless song of silence maakte deel uit van het verzamelprogramma 4x20 Waterproof. Met dit duet nam zij in 2006 afscheid als huischoreograaf van Scapino Ballet Rotterdam.

10 februari 2006
t/m 24 mei 2006

Choreografie

Nanine Linning

Muziek

Henri Górecki, Symphony # 3

Video

Jan Boiten

Nanine Linning
Nanine Linning
Choreograaf
Choreografie

Nanine Linning

Muziek

Henri Górecki, Symphony # 3

Video

Jan Boiten

Menu