The End Does Not See te zien op internationale filmfestivals

De dansfilm The End Does Not See die Scapino Ballet Rotterdam vorig jaar maakte met choreograaf Borna Babić en cameraman Davide Belotti is deze maand te zien op verschillende internationale filmfestivals. De film, opgenomen op ‘tallship’ De Eendracht, is o.a. geselecteerd door CINEDANSFEST in EYE Amsterdam, South London Screendance, Muestra Movimiento Audiovisual Festival in Guadalajara, Mexico,  DanzAttack2022 Tenerife, Spanje en Cuadro por Danza, Venezuela.

The End Does Not See volgt de reis van zeven mensen die proberen beperkingen te doorbreken, dingen achter zich te laten en de illusie van vrijheid te bereiken. De productie is in tien dagen tijd tot stand gekomen en gefilmd in de Rotterdamse Maashaven op zeilschip Eendracht. Met 60 meter lengte en 13 meter breedte behoort Eendracht tot de ‘tallships’, de grootste zeilschepen ter wereld.

Borna Babić is een jonge maker en performer uit Kroatië. Tijdens zijn dansopleiding bij Codarts liep hij stage bij Poetic Disasters Club en bleef daarna verder werken bij Club Guy & Roni. Momenteel danst hij bij het Belgische gezelschap Wim Vandekeybus / Ultima Vez. In 2018 won hij de Scapino Productieprijs bij de choreografiewedstrijd in Hannover.

Davide Belotti is een filmmaker en performer uit Italië. Zijn nieuwsgierigheid naar het vertellen van verhalen uit zich in beelden, zowel stil als bewegend, en in zijn performances. Momenteel werkt hij samen met Wim Vandekeybus / Ultima Vez waar hij Borna leerde kennen.

 

Agenda

6 - 15 mei - DanzAttack2022 (Tenerife, Spanje)

11 juni - South London Screendance (Londen, VK)

15 juni - Muestra Movimiento Audiovisual Festival (Guadalajara, Mexico)

18 - 19 juni - Cuadro por Danza (Caracas, Venezuela)

22 - 26 juni - CINEDANSFEST (Amsterdam)

 

 

Contact

Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
3012XL Rotterdam

tel: 010 - 414 24 14
(ma t/m vr 09:00 - 17:30)

info@scapinoballet.nl

Nieuwsbrief

© 2023 Scapino Ballet Rotterdam
Menu