Elias Boersma genomineerd voor Piket Kunstprijs 2018

Zaterdag 1 september zijn de genomineerden voor de jubileumeditie van de Piket Kunstprijzen 2018 gepresenteerd in Theater aan het Spui.

Negen jonge, veelbelovende kunstenaars op het gebied van schilderkunst, dans en toneel, die een binding hebben met Den Haag, zijn genomineerd voor de stimuleringsprijs. “Dit is een heel bijzonder jaar”, zegt juryvoorzitter Erik Pals (Scapino Ballet Rotterdam). “De Piket Kunstprijzen worden namelijk voor de vijfde keer uitgereikt.” Op maandag 26 november worden de drie winnaars bekendgemaakt.

In de categorie dans is young talent Elias Boersma genomineerd. Elias is student aan het Koninklijk Conservatorium en loopt in seizoen 2018/2019 stage bij Scapino.

Andere genomineerden in de categorie dans zijn Boston Gallacher (NDT 2) en Kinda Gozo (nu te zien in SOUL #2 Performers van MEYER-CHAFFAUD).

Uitreiking

Tijdens een feestelijke uitreiking in Theater aan het Spui op maandag 26 november worden de winnaars per kunstdiscipline bekendgemaakt. De drie winnaars ontvangen een geldbedrag van 8.000 euro en de winnaars en genomineerden mogen elk een award in ontvangst nemen van kunstenaar Joep van Lieshout. Dit jaar verwijst het kunstwerk naar een piketpaaltje.

Lees hier meer over Piket Kunstprijzen.

Contact

Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
3012XL Rotterdam

tel: 010 - 414 24 14
(ma t/m vr 09:00 - 17:30)

info@scapinoballet.nl

Nieuwsbrief

© 2023 Scapino Ballet Rotterdam
Menu