Ed Wubbe in Het Uur van de Wolf

Het bijzondere, gepassioneerde en innovatieve werk van choreograaf Ed Wubbe is al even gepassioneerd vastgelegd door filmmaker Jan Louter in De Wereld van Wubbe. Ed Wubbe werd gevolgd tijdens de creatie van de voorstelling TING! die werd gemaakt ter ere van de zeventigste verjaardag van Scapino Ballet Rotterdam. Een aanstekelijke hommage.

Ed Wubbe is dit jaar 25 jaar artistiek directeur van Scapino Ballet Rotterdam. Onder zijn creatieve leiding bracht het gezelschap voorstellingen als Holland en Le Chat Noir en Pearl. Zijn stukken zijn vaak een reflectie op de actualiteit. Ter gelegenheid van het 70-jarige bestaan van Scapino ontwikkelde Wubbe en zijn team TING!, zijn meest ambitieuze voorstelling tot nu toe. Behalve dansers werkten ook circusartiesten van Codarts Circus mee. De Nederlandse popgroep NITS tekende voor de livemuziek. De film volgt Wubbe meer dan een jaar lang in de aanloop naar de première in de Ferro Dome, een voormalige gashouder in het havengebied van Rotterdam.

Regisseur Jan Louter geeft een uniek kijkje achter de schermen en ín het hoofd van Wubbe. Aan alles is duidelijk dat het maakproces een gezamenlijke inspanning is. Choreograaf, dansers en artiesten inspireren en beïnvloeden elkaar voortdurend. Of zoals een van de dansers het treffend verwoord: "Je gaat verder dan jezelf." Een prachtig portret van een van Rotterdams energiekste en meest bevlogen makers. Donderdag 16 maart 2017 wordt de documentaire van filmmaker Jan Louter in een verkorte versie uitgezonden in Het Uur van de Wolf, om 22:55 uur op NPO2.

Contact

Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
3012XL Rotterdam

tel: 010 - 414 24 14
(ma t/m vr 09:00 - 17:30)

info@scapinoballet.nl

Nieuwsbrief

© 2023 Scapino Ballet Rotterdam
Menu