Der rest is Schweigen

Data 30 september 2005 t/m 12 januari 2006

Razendsnelle bewegingen, abrupte tempowisselingen, fladderende armen, wriemelende vingers, achterover hellende torso's en slapstickachtige bewegingen. Nederland maakt kennis met het werk van Marco Goecke.

Voor het dubbelprogramma LIMBO vroeg Ed Wubbe het toenmalige kersverse Duitse talent Marco Goecke een choreografie te maken. Goeckes ster was rijzende in de Duitse balletwereld. Zijn ongelooflijk originele stijl getuigt van een bijna maniakale bezetenheid. Goecke's wereld is absurdistisch, brutaal en explosief maar ook aandoenlijk menselijk.

Bij Goecke geen pirouettes en elegante lifts, hij heeft de virtuositeit van de dansers voor iets anders nodig. Voor de razendsnelle bewegingen, abrupte tempowisselingen, fladderende armen, wriemelende vingers, achterover hellende torso's en slapstickachtige bewegingen. Achter de coulissen schuilen bij Goecke steeds nieuwe verrassingen, die als een duveltje uit een doosje te voorschijn komen en de toeschouwer verbazen en op het puntje van zijn stoel laten zitten.

Choreografie
Marco Goecke

Choreograaf

Marco Goecke
Choreograaf
Choreografie
Marco Goecke

Contact

Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
3012XL Rotterdam

tel: 010 - 414 24 14
(ma t/m vr 09:00 - 17:30)

info@scapinoballet.nl

Nieuwsbrief

© 2022 Scapino Ballet Rotterdam
Menu