Dansen voor én met 900 Rotterdamse kinderen

Op 12 november bezochten 900 basisschoolkinderen uit Rotterdam-Zuid de voorstelling Holland in het Nieuwe Luxor Theater. De kinderen in de leeftijd van acht en negen jaar (groep vijf en zes) gingen aansluitend ook zelf dansen, staand voor hun stoel in de zaal, o.l.v. Scapino Academy docent Yannick Wagenaar.

De middag werd gepresenteerd door de Rotterdamse zanger en danser Omri Tindal, bekend van o.a. The Voice en zijn rol als Petrus in The Passion. Ter voorbereiding op de voorstelling hebben de kinderen een speciaal lesprogramma gevolgd. Deze speciale Scapino-voorstelling vindt plaats in het kader van Cultuurtraject Rotterdam, georganiseerd door KCR. Kinderen uit het primair, speciaal en voortgezet onderwijs maken op deze manier kennis met  kunstdisciplines van de mooiste culturele instellingen van Rotterdam.

Scapino Academy is binnen Scapino Ballet Rotterdam de plek voor educatie en talentontwikkeling en vormt de brug tussen de voorstellingen en diverse doelgroepen. Educatie is verweven in het DNA van Scapino en door middel van uiteenlopende activiteiten laat de Academy zijn deelnemers dans ervaren als een taal zonder woorden. Plezier, lichaamsbewustzijn, vertrouwen, creativiteit en expressie staan voorop in workshops, projecten en lesprogramma’s op maat.

Bekijk hieronder het verslag van RTV Rijnmond (vanaf 5:06).

Contact

Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
3012XL Rotterdam

tel: 010 - 414 24 14
(ma t/m vr 09:00 - 17:30)

info@scapinoballet.nl

Nieuwsbrief

© 2023 Scapino Ballet Rotterdam
Menu