Dansbiografie LIBI op 14 september in première

LIBI is een multidisciplinaire voorstelling met dans, performance, live muziek en zang van o.a. Jeangu Macrooy over het leven van Surinamers in Nederland. De eerste grote zaal voorstelling van Ryan Djojokarso is op 14 en 15 september te zien in het Zuiderstrandtheater in Den Haag.

Onmiskenbaar persoonlijk en toch voor het grote publiek. Dansmaker Ryan Djojokarso weet met een flinke dosis humor en nuchtere luchtigheid grote maatschappelijke thema’s te vertalen naar speelse en ontroerende voorstellingen. Dat bewees hij in seizoen 18/19 al met zijn TWOOLS choreografie While the leaves are blowing. Dit keer vertrekt hij vanuit zijn Surinaamse roots en de vraag ‘faf a libi?’ (‘Hoe staat het leven?’).

De verhalen van Surinamers die op een zeker moment in hun leven naar Nederland verhuisd zijn vormen de basis van het script, mede geschreven door Raoul de Jong. Via een storm aan herinneringen brengen de verhalenvertellers hun verhaal naar het toneel. Van het opgroeien in Suriname tot het besluit te verhuizen, de reis, de aankomst, de heimwee, het aarden, het verlangen. Muzikaal worden de verhalen versterkt door Surinaamse muziek, live uitgevoerd door o.a. Jeangu Macrooy.

Kaarten voor LIBI zijn te koop via Zuiderstrandtheater.nl

LIBI wordt gemaakt in samenwerking met Korzo, Scapino Ballet Rotterdam en Zuiderstrandtheater en wordt mogelijk gemaakt door de Nieuwe Makersregeling van het Fonds Podiumkunsten, Gemeente Den Haag, Prins Bernhard Cultuurfonds ZH en VSB Fonds.

Contact

Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
3012XL Rotterdam

tel: 010 - 414 24 14
(ma t/m vr 09:00 - 17:30)

info@scapinoballet.nl

Nieuwsbrief

© 2023 Scapino Ballet Rotterdam
Menu