DanceAble

DanceAble, georganiseerd door Holland Dance, is een driedaags evenement dat in het teken staat van schoonheid scheppen met een beperking. Door dansers die een handicap hebben en die dat niet hebben met elkaar te verbinden. Inclusiedans. DanceAble wil de bewustwording rond inclusiedans en participatie van dansers met een beperking een impuls geven.

Scapino huischoreografe Fang-Yu Shen maakt voor DanceAble een duet voor de voorstelling Mixed Doubles. Een gedreven danser met een beperking, Sonja Parmentier, wordt gekoppeld aan een professionele fysiek ‘onbeperkte’ danser, Nele Deckx. Samen zorgen zij voor een onverwachte, nieuwe ontmoeting. Nele Deckx danste als jong talent twee jaar bij Scapino, Sonja Parmentier werd na een dansopleiding aan Codarts professioneel danseres totdat zij op zevenentwintig jarige leeftijd een spierziekte kreeg en gebruik moest gaan maken van een rolstoel. Hoe ervaart zij de samenwerking?

Ik geniet hier enorm van. Voor mij is het meer dan dansen.

Sonja: “Ik ben anders gaan kijken naar beweging en choreografie. Het is een uitdaging om vanuit de beperking die je hebt te zoeken naar nieuwe mogelijkheden. Je gaat een andere taal zoeken. Ik merk dat ik hierdoor fysiek ook steeds meer kan. Ik geniet hier enorm van. Voor mij is het meer dan dansen. Het is een persoonlijke ervaring. Heerlijk om te doen, maar ook best wel confronterend. Het is een hele reis die je meemaakt. Ik ga enorm genieten van de voorstellingen. Maar ik neem ook een doos tissues mee.”

In Mixed Doubles is ook een duet te zien van Min Hee Bervoets (bekend van o.m. So You Think You Can Dance) en een optreden van de internationale breakdance crew ILL-Abilities.

Meer informatie over DanceAble

Contact

Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
3012XL Rotterdam

tel: 010 - 414 24 14
(ma t/m vr 09:00 - 17:30)

info@scapinoballet.nl

Nieuwsbrief

© 2023 Scapino Ballet Rotterdam
Menu