Danae & Dionysios

Danae en Dionysios werken sinds 2015 samen en creëerden samen Uncia, Atma, Free At Last en Valley of the Hummingbirds.

Dionysios Alamanos begon op jonge leeftijd vechtsporten te beoefenen en later ook Hip-Hop, met de nadruk op Krump. Hij studeerde af aan de Nationale School voor Dans in Athene, Griekenland. Tijdens zijn studies nam hij deel aan verschillende choreografieën als danser en choreograaf en werkte hij mee als repetitor voor Anton Lachky. Samen met Danae Dimitriadi creëerde hij ook het werk Uncia waarmee ze de eerste editie van de Rotterdam International Duet Choreography Competition (RIDCC) wonnen.

Danae Dimitriadi is afgestudeerd aan de Nationale Dansschool in Athene, Griekenland. Als lid van de Hellenic Dance Company heeft ze deelgenomen aan de productie Open Frontiers die werd gepresenteerd in de Athens Concert Hall en het Athens and Epidaurus Festival. Ze heeft ook Panorama gedanst, in samenwerking met Martha Graham Dance Company in de New York City Hall en in Odeon Herodes Atticus.

RIDCC

In  2018 wonnen Danae & Dionysios de eerste prijs van het choreografieconcours RIDCC, het grootste concours voor duetten ter wereld. Met deze XL Production Award maakten ze in 2019 Free At Last bij Productiehuis Rotterdam. In 2023 gaat Free At Last op tournee in het programma Two Tales.

Curriculum Vitae

Nationaliteit

Grieks

Opleiding

Greek National School of Dance (KSOT)

Creaties als choreografenduo

UNCIA, ATMA, Free At Last, Free At Last : Rerooted, Valley of the Hummingbirds

Beurzen, nominaties en prijzen

XL Production Award - Rotterdam International Duet Choreograpy Competition (2018)

De jury was gefascineerd door het simpele uitgangspunt, dat de choreografen wisten uit te bouwen tot een indrukwekkende kijkervaring.

Jury RIDCC 2018

Contact

Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
3012XL Rotterdam

tel: 010 - 414 24 14
(ma t/m vr 09:00 - 17:30)

info@scapinoballet.nl

Nieuwsbrief

© 2023 Scapino Ballet Rotterdam
Menu