Combattimento

In de afgelopen 35 jaar heeft Combattimento* een uitstekende nationale en internationale reputatie opgebouwd. Het ensemble wordt geroemd om de hoge kwaliteit en de energie die van het podium spat. Samen met het gevarieerde vaak verrassende en onbekende repertoire, dat zich uitstrekt van kamermuziek tot kamerorkestbezetting en van oratoria tot opera's, maakt dit het ensemble tot een van de meest succesvolle barokensembles ter wereld.
Het ensemble maakte diverse tournees naar Duitsland, Spanje, Midden-Europa, Zuid-Amerika, Japan, Rusland en de Verenigde Staten. Tevens werden meer dan 35 cd en dvd producties gerealiseerd. Het ensemble werkte samen met topsolisten als Liza Ferschtman, Maarten Koningsberger,  Lisa Larsson, Helena Rasker, Cécile van de Sant en Johannette Zomer, maar ook met de Nederlandse Reisopera én Scapino Ballet Rotterdam (Pearl).

Barokmuziek door een moderne bril bezien

Combattimento speelt op moderne instrumenten, in de overtuiging dat de klankintensiteit hiervan beter aansluit bij de luisterpraktijk van de hedendaagse concertbezoeker. Het ensemble kijkt door een moderne bril naar barokmuziek en doet zo nieuwe ontdekkingen. Dat is vooral een experimentele aangelegenheid die tijdens de repetities vorm krijgt.

Scala, de langverwachte opvolger van Pearl

Combattimento werkte in 2012 en opnieuw in seizoen 2013/2014 mee aan een van Scapino's meest succesvolle producties, Pearl. Onder leiding van Jan Willem de Vriend en samen met altzangeressen Helena Rasker, Noa Frenkel, Cecile van de Sant, counter tenor Kaspar Kröner én de Scapino-dansers bezorgde het ensemble meer dan 36.000 bezoekers een memorabele avond met een flink aantal keren kippenvel. In december 2017 gaat de langverwachte opvolger van Pearl in première; Scala. Wederom een choreografie van Ed Wubbe i.s.m. Combattimento.

Luister hier de muziek van Pearl terug.

* Combattimento is een voortzetting van Combattimento Consort. Meer informatie leest u op www.combattimento.nl

Menu