Collecte voor Spierfonds brengt 25.000 euro op

De laatste voorstelling van Scapino Ballet Rotterdam, van haar succesvolle landelijke tournee Scala, werd op 25 maart feestelijk afgesloten met de overhandiging van een cheque aan het Prinses Beatrix Spierfonds. Danseres Bonnie Doets overhandigde de cheque ter waarde van 25.000 euro aan Rivka Smit. Rivka heeft zelf de spierziekte SMA.

‘Ademloos heb ik gekeken naar de bijzondere dingen die deze dansers met hun lichaam kunnen. Nog geen fractie hiervan kan ik zelf en daarom is het zo bijzonder en ben ik er dankbaar voor dat Scapino Ballet Rotterdam de gelegenheid heeft gegeven om na afloop van de voorstellingen te mogen collecteren voor de strijd die ik elke dag lever tegen mijn spierziekten’. Rivka Smit

Free to Move

Scapino Ballet Rotterdam heeft hiermee de missie van het Prinses Beatrix Spierfonds en Holland Dance Festival omarmd. Elke voorstelling van Scala stond in het teken van Free To Move. Free To Move is de ultieme vrijheid van bewegen, de droom die dansers en mensen met een spierziekte delen. Dit is een initiatief waarmee het Prinses Beatrix Spierfonds en Holland Dance Festival de bezoeker bewust wil maken, dat vrijheid van bewegen niet vanzelfsprekend is.

Na afloop van elke voorstelling vragen collectanten van het fonds het publiek om donatie en zo een bijdrage te leveren aan wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. Al deze collecte momenten samen hebben geleid tot dit prachtige bedrag.

Contact

Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
3012XL Rotterdam

tel: 010 - 414 24 14
(ma t/m vr 09:00 - 17:30)

info@scapinoballet.nl

Nieuwsbrief

© 2023 Scapino Ballet Rotterdam
Menu