Blaudzun

Songwriter en muzikant Blaudzun heeft het afgelopen decennium zijn stempel op de muziek gedrukt.

Sinds de release van Seadrift Soundmachine in 2010, hebben Blaudzun en zijn zeskoppige band grote indruk gemaakt met liveshows in clubs en festivals door heel Europa. De release van Heavy Flowers (2012) behaalde de gouden status in Nederland en werd gevolgd door twee jaar van uitverkochte clubtours in zowel Nederland, België als Duitsland. Blaudzun speelde op festivals in Europa en de VS, zoals; Sziget, CMJ, SXSW, Pinkpop, Rock Werchter en Lowlands. Hij ontving vele awards, waaronder de Dutch Public Broadcasting Award voor ‘Beste Album van het Jaar 2012’, Edison Award voor ‘Beste Mannelijke Artiest’ en een 3FM-Award voor ‘Beste Alternatieve Act’.

Het album Promises of No Man’s Land bereikte #1 in de Nederlandse Album top 100 en #6 in de Belgische hitlijsten in 2014. De eerste single en titeltrack Promises of No Man’s Land boekte veel succes op 3FM en Studio Brussel (BE). De song werd geselecteerd als slotlied voor het dagelijkse Olympische tv-programma NOS Studio Sport Winter tijdens de Olympische Spelen in Sotsji. Blaudzun toerde door Europa met uitverkochte shows in Duitsland, Zwitserland, België en Nederland en deed festivals als Pukkelpop, Lowlands, Hurricane, Southside en Bravalla in Zweden aan. De single Too Many Hopes for July bereikte nummer 4 in de hitlijsten van de Duitse College Radio en de videoclip werd genomineerd voor de Berlin Music Video Award. Eind 2016 bracht Blaudzun de eerste van zijn drieluik Jupiter: Jupiter Part I uit. Volgens Rolling Stone Germany was de plaat “... een echt krachtig muzikaal statement.” Het laatste deel van de Jupiter-serie met de titel _UP_ (2018) bevatte de indiehit Hey Now.

Lonely City Exit Wounds

Geschreven alsof het zijn laatste album is, met de gedrevenheid van een debuut; Blaudzun is terug en presenteert dit jaar Lonely City Exit Wounds, misschien wel zijn meest urgente en troostvolle plaat ooit. Het album werd geschreven in een tijd waarin alles ineens tot stilstand kwam en de vaart de volkeren werd verstomd door een oorverdovende stilte. Vanuit deze stilte ontvouwt zich nu een nieuwe tijd, vereeuwigd door Blaudzun in 12 puntgave songs.

“De songs op dit album hebben soms de schijn van opgewektheid maar zijn in de kern angstaanjagend. Pas nadat je dat ondergaat en meemaakt, is er een kans dat je hun ware aard ontdekt en wellicht troost vindt. Dat hoop ik tenminste.” – Blaudzun.

De openings track Lonely City Exit Wounds start waar Blaudzun was gebleven, een groots en filmische song die de kaders schetst voor een nieuwe tijd. Daarvanuit neemt hij de luisteraar mee langs zijn beste popsongs ooit; de troost van Closer, de ode die Real Hero is en het vergezicht dat Wide Open schetst... een vergezicht waar we inmiddels beland zijn. Van troost tot hoop; Lonely City, Exit Wounds, een document van het nieuwe decennium.

Discografie

Lonely City Exit Wounds (2020)
_UP_ (2018)
Jupiter Part II (2017)
Jupiter Part I (2016)
Promises of No Man's Land (2014)
Heavy Flowers (2012)
Seadrift Soundmachine (2010)
Blaudzun (2008)

Meer informatie

blaudzun.com

Foto Blaudzun
Andreas Terlaak

Discografie

Lonely City Exit Wounds (2020)
_UP_ (2018)
Jupiter Part II (2017)
Jupiter Part I (2016)
Promises of No Man's Land (2014)
Heavy Flowers (2012)
Seadrift Soundmachine (2010)
Blaudzun (2008)

Meer informatie

blaudzun.com

Foto Blaudzun
Andreas Terlaak

Contact

Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
3012XL Rotterdam

tel: 010 - 414 24 14
(ma t/m vr 09:00 - 17:30)

info@scapinoballet.nl

Nieuwsbrief

© 2022 Scapino Ballet Rotterdam
Menu