Bittersweet uitgevoerd in Basel

Op eervolle uitnodiging van het museum ‘Fondation Beyeler’ in Basel heeft Ed Wubbe een speciale choreografie gemaakt, geïnspireerd op het werk van kunstenares Marlene Dumas.

De choreografie, ‘Bittersweet’, wordt op 27 augustus opgevoerd in de meest omvangrijke retrospectieve tentoonstelling van het werk van Dumas in Europa tot nu toe, ‘The Image as Burden’. Marlene Dumas (Kaapstad, 1953) is een van de belangrijkste en invloedrijkste schilders van dit moment. De tentoonstelling was vorig jaar ook te zien in het Stedelijk Museum in Amsterdam, de stad waar Marlene Dumas sinds de jaren ’70 woont.

Ed Wubbe maakte Bittersweet in de voor hem kenmerkende dansstijl, elegant en gestileerd, met een stevig klassiek fundament maar ook met een grillig randje en veel expressiviteit. Geinspireerd door het vaak emotioneel geladen werk van Marlene Dumas wil hij de dansers als mensen tonen. Hij focust op de contrasten in hun manier van bewegen en op de verschillende betekenissen die zij met hun bewegingen uitdrukken. Schoonheid en lelijkheid, hard en zacht, licht en donker, in al zijn facetten. Door beweging vangt men een glimp op van de ziel, een glimp Bittersweet.

Contact

Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
3012XL Rotterdam

tel: 010 - 414 24 14
(ma t/m vr 09:00 - 17:30)

info@scapinoballet.nl

Nieuwsbrief

© 2023 Scapino Ballet Rotterdam
Menu