Benefiet 'Geef talent de tijd'

Aan de vooravond van de première van Ed Wubbe’s Scala, zamelt Scapino geld in voor de uitbreiding van het Young Talents Program. Tijdens deze speciale benefietvoorstelling van Scala is er een feestelijk en verrassend randprogramma met medewerkering van o.a. Jan Kooijman, Richard Groenendijk en Herman van Veen en ontmoetingen met Young Talents.

Met de opbrengst van het benefiet ‘Geef talent de tijd’ hoopt Scapino voor seizoen 2018/2019 een jong talent aan te nemen en hem of haar nog meer tijd en begeleiding te bieden om door te stromen naar de top van de Nederlandse dans.

De jonge talenten aan het woord

Wij spraken een aantal voormalige young talents over hun eigen ervaringen. Nieuwsgierig naar hun verhaal? Bekijk de video hieronder.

Helpt u ons mee?

Helpt u een van onze young talents aan een extra jaar bij ons? Koop dan kaarten voor het benefiet op 6 december in Theater Rotterdam (locatie Schouwburg).

U ziet niet alleen als eerste onze nieuwe creatie Scala, maar helpt bovendien een veelbelovend danstalent aan een vliegende start.

Koop nu kaarten voor het benefiet

Scala

Scala is het vervolg op het barokke Pearl, waarmee de Scapinodansers een breed publiek trokken.

“Pearl was prachtig. Dans op topniveau. Met live barokmuziek, in schitterende kostuums.”
(De Volkskrant)

Ook in Scala wordt de virtuoze muziek ter plaatse uitgevoerd. De negen musici van Combattimento, aangevuld met twee operazangers, spelen aria’s en vioolconcerten van Vivaldi, Händel en de Nederlandse barokcomponist Wilhelm Unico graaf van Wassenaer. Op die muziek creëert choreograaf Ed Wubbe een dansdrama in de extravagante sfeer van de barok. Scala gaat over romantiek, pracht en praal, verleiding en decadentie en roept beelden op van films als Dangerous liaisons.
Het gaat Wubbe uiteindelijk om het menselijk drama; onder alle uiterlijke schoonheid ligt een duistere wereld van intriges en verval.

Menu