Benefiet 'Geef talent de tijd'

Aan de vooravond van de première van Ed Wubbe’s Scala, zamelt Scapino geld in voor de uitbreiding van het Young Talents Program. Tijdens deze speciale benefietvoorstelling van Scala is er een feestelijk en verrassend randprogramma met medewerkering van o.a. Jan Kooijman, Richard Groenendijk en Herman van Veen en ontmoetingen met Young Talents.

Met de opbrengst van het benefiet ‘Geef talent de tijd’ hoopt Scapino voor seizoen 2018/2019 een jong talent aan te nemen en hem of haar nog meer tijd en begeleiding te bieden om door te stromen naar de top van de Nederlandse dans.

De jonge talenten aan het woord

Wij spraken een aantal voormalige young talents over hun eigen ervaringen. Nieuwsgierig naar hun verhaal? Bekijk de video hieronder.

Helpt u ons mee?

Helpt u een van onze young talents aan een extra jaar bij ons? Koop dan kaarten voor het benefiet op 6 december in Theater Rotterdam (locatie Schouwburg).

U ziet niet alleen als eerste onze nieuwe creatie Scala, maar helpt bovendien een veelbelovend danstalent aan een vliegende start.

Koop nu kaarten voor het benefiet

Scala

Scala is het vervolg op het barokke Pearl, waarmee de Scapinodansers een breed publiek trokken.

“Pearl was prachtig. Dans op topniveau. Met live barokmuziek, in schitterende kostuums.”
(De Volkskrant)

Ook in Scala wordt de virtuoze muziek ter plaatse uitgevoerd. De negen musici van Combattimento, aangevuld met twee operazangers, spelen aria’s en vioolconcerten van Vivaldi, Händel en de Nederlandse barokcomponist Wilhelm Unico graaf van Wassenaer. Op die muziek creëert choreograaf Ed Wubbe een dansdrama in de extravagante sfeer van de barok. Scala gaat over romantiek, pracht en praal, verleiding en decadentie en roept beelden op van films als Dangerous liaisons.
Het gaat Wubbe uiteindelijk om het menselijk drama; onder alle uiterlijke schoonheid ligt een duistere wereld van intriges en verval.

Voorprogramma

Scapino’s eerste benefiet staat in het teken van jong talent. Daarom zijn we ook zeer verheugd dat Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut het voorprogramma bij het benefiet verzorgd (vanaf 19.15 uur in de hal van Theater Rotterdam Schouwburg).

Afwisselend spelen de gevorderde leerlingen van het Intermezzo Ensemble onder leiding van Katja Dirven-Didychenko en de jonge getalenteerde muzikanten (12 t/m18 jaar) van het Young Talent Orchestra onder leiding van Mikhail Zemtsov.

Het Rotterdams Hellendaal Muziekinstuut

Het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut is een muziekopleiding, die zich speciaal richt op jeugdige violisten, altviolisten, cellisten en contrabassi. Het instituut kent gemiddeld zo'n 250 leerlingen in de leeftijd van 4 tot 19 jaar. De kinderen wordt de mogelijkheid geboden om spelenderwijs kennis te maken met de instrumenten. Door de gedegen opleiding en de verantwoorde begeleiding is er alle ruimte voor ontplooiing van hun talenten en blijft het plezier in het maken van muziek bewaard. Deze aanpak is voor Nederland uniek.

Bekijk alle voorstellingen