Annabel Lopez Ochoa


Annabelle Lopez Ochoa, afkomstig uit België, volgde haar opleiding bij het Stedelijk Instituut voor Ballet te Antwerpen.
Eerder danste ze in Duitsland bij B.W.Gung tanztheater in Ulm en het Heidelberger Stadttheater. 
In Nederland begon zij 1993 bij Djazzex modern jazz dance company. Vanaf 1997 t/m 2003 danste zij bij Scapino Ballet Rotterdam. Lopez Ochoa maakte haar eerste choreografie ‘Symbiosis’ voor de Scapino Workshop in 1997. Deze door de pers goed ontvangen choreografie werd vervolgens opgenomen in het repertoire van de Rotterdamse Dansacademie. 
In 1999 choreografeerde zij haar tweede stuk voor Scapino’s workshop Made in Rotterdam ‘>In:signs//’. 
Voor TWOOLS 2 in 2000 creëerde zij het duet GRAFFITI, dat in 2002 onderdeel werd van het reisprogramma TWOOLS on the road. In 2001 won zij de derde prijs op de Hannover Wettbewerb met het duet ‘Clair/Obscur’. 

In hetzelfde jaar maakte zij ’Replay’ voor Djazzex Productions dat in première ging op het Holland Dance Festival. Met deze choreografie won zij in 2002 de eerste èn de publieksprijs tijdens de ‘3de Internationale wedstrijd voor choreografen’ in Bornem, België.
In 2002 maakte zij de choreografie voor de toneelstukken ‘Prefab Four’ van Orkater, ‘Cloaca’ van Het Toneel Speelt en ‘Festen’ van De Ploeg, allen in de regie van Willem van de Sande Bakhuyzen. 
Voor de workshop van Het Nationale Ballet maakte zij de choreografie ‘Before after’. Before after’ werd opgenomen op het repertoire van Het Nationale ballet en geselecteerd voor het festival ‘Danspassies 2’, dat in diverse theaters in Nederland was te zien.In 2003 maakte zij opnieuw een choreografie voor Scapino’s TWOOLS 5, 'Zip Zap Zoef' en maakt zij ‘Together alone’ voor Danswerkplaats Amsterdam (DWA).

Van de choreografie ‘>In:signs//’ uit 1999 maakt zij een langere bewerking voor het Stedelijk Instituut voor Ballet te Antwerpen. 

In september 2003 ging haar nieuwe choreografie voor Het Nationale Ballet, ‘Solitaire’, in première. Zij verzorgde de choreografie voor twee cabaretvoorstellingen, in 2003 voor ‘Over de top’ van NUHR in de regie van Han Römer en in 2004 voor ‘5 easy pieces’ van de gelijknamige groep in de regie van Ruut weismann.


Zij maakte de choreografie voor de Argentijns/Nederlandse coproductie van de operita “Maria de Buenes Aires” van Astor Piazzola in regie van Wim Trompert die in februari 2004 in première gaat. 
In 2003 richtte zij samen met Lonneke van Leth het ‘Fun Girl Collective’ op. 


Choreografieën voor Scapino Ballet Rotterdam

Nocturne (2004)

Zip - Zap - Zoef TWOOLS 5 (2003)

Graffity TWOOLS o.t.r TWOOLS 2 (2000)

Menu