Amorphophallus titanium

Scapino Ballet Rotterdam nodigde zes Rotterdamse grafische kunstenaars uit om zich te laten inspireren door één van de zes choreografieën in het programma TWOOLS. Het resultaat is een serie van zes illustraties, die in gelimiteerde oplage zijn afgedrukt.

Lobke van Aar maakte de illustratie 'Amorphophallus titanium', geïnspireerd op While the leaves are blowing van de Nederlandse choreograaf Ryan Djojokarso.

Lobke van Aar

“Speels, absurd, vindingrijk en met een knipoog naar het verleden” zo omschrijft Lobke van Aar haar eigen werk. Ondanks het gebruik van verschillende technieken en het ontbreken van een standaard aanpak, creëert zij haar eigen handschrift. Na haar opleiding Graphic Design aan het Sint Lucas in Eindhoven en de opleiding Illustratie / Animatie aan het AKV Sint Joost in Breda is Van Aar sinds 2008 werkzaam als freelancer. Sindsdien voert zij opdrachten uit voor partijen van Flow Magazine tot en met Sesamstraat en van de Japanse ELLE tot het NRC Handelsblad.

Lobke van Aar: “Wat gebeurd er als je alleen overblijft? De afgebeelde dame is alleen overgebleven. Ze is aan het wachten, vol van verlangen, ver weg van de anderen. De vraag is: wat gebeurd er als de plant is uitgebloeid?”

Bestel Amorphophallus titanium

Genummerde en gesigneerde (gelimiteerde oplage, 50 stuks) print van 30x42 cm op 275 grams papier. Prijs € 39,95

While the leaves are blowing - Ryan Djojokarso (foto Joris Jan Bos)
While the leaves are blowing - Ryan Djojokarso (foto Joris Jan Bos)
Amorphophallus titanium - Lobke van Aar
Menu