6 april - Pas de Deux

Pas de deux (2016( is een pure muziek en danservaring. Kristalhelder pianospel van Michiel Borstlap met de magische dans van Ed Wubbe. Een dansconcert waarin twee werelden samenkomen. Pas de Deux was te zien in 2016 en werd in 2019 wegens succes teruggebracht.

Michiel Borstlap, boegbeeld van de Nederlandse jazz, werkt met veel succes aan een nieuw oeuvre met composities die imponeren door hun eenvoud en transparantie. Zijn pianospel valt prachtig samen met de dans, die geen verhaal nodig heeft. De dansers zijn in het wit gekleed, de vrouwen hebben wit geschminkte gezichten, een verwijzing naar de commedia dell’artefiguur naar wie Scapino is genoemd. In deze serene en mysterieuze sfeer gaan de zij de uitdaging aan met de warme muziek van Borstlap. Het levert een spannende voorstelling op in een magistraal muzikaal universum.

Pas de Deux is een samenwerking tussen twee kunstenaars van internationale allure die één ding gemeen hebben. Vanuit het hart creëren zij pure magie.

Nominatie voor een Zwaan

Danseres Jozefien Debaillie werd voor haar rol in Pas de Deux genomineerd voor de Zwaan, de Oscar van de Nederlandse dans. Een rol waarin zij volgens de jury “haast onmerkbaar een spoor naar je netvlies en je hart brandt”.  Michiel Borstlap werd in 2017 genomineerd voor de Edison Publieksprijs.

Contact

Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
3012XL Rotterdam

tel: 010 - 414 24 14
(ma t/m vr 09:00 - 17:30)

info@scapinoballet.nl

Nieuwsbrief

© 2022 Scapino Ballet Rotterdam
Menu