Livestream

Wilt u The Great Bean zien vanaf de bank, in uw eigen woonkamer? Of de voorstelling cadeau doen aan vrienden of familie? Bestel dan uw kaart voor een van de drie livestreams op 19, 20 of 21 november (aanvang 20.15 uur). Kaarten kosten € 12,50.

De opkomst van Hollywood, jazz en dansstijlen als tapdans en charleston vormen het decor The Great Bean, vol theatrale dans, circusacrobaten, goochelacts en een mysterieuze clown. In The Great Bean laat Ed Wubbe een opwindende wereld zien, vol glitter en glamour, maar ook met donkere kanten en verborgen tragiek. De muziek draagt in belangrijke mate bij aan de broeierige sfeer, van swingende gipsy jazz, de mystieke Peer Gynt suite tot de ontroerende songs van Billie Holiday.

TIP: indien u de livestream op uw TV wilt bekijken, raden we u aan om eerst de Veelgestelde vragen goed te lezen.

Veelgestelde vragen

Wij stellen u in staat om The Great Bean bij te wonen via een livestream. De voorstelling wordt gefilmd met meerdere camera's en de opname wordt online uitgezonden. Dit betekent dat u thuis, in uw eigen huiskamer, de voorstelling kunt bijwonen op bijvoorbeeld uw laptop, iPad/Tablet of (indien u over de juiste zaken beschikt) op uw smart tv.

Hoewel wij het woord livestream gebruiken, ziet u een eerder exclusief voor dit doel opgenomen voorstelling. Dit doen wij omdat wij u zo de best mogelijke kijkervaring kunnen garanderen, met camerabeelden uit verschillende hoeken die u als theaterbezoeker normaal niet te zien krijgt. De reden dat wij het woord livestream gebruiken, is omdat de voorstelling live wordt uitgezonden. Met andere woorden: de voorstelling start automatisch op een vaste aanvangstijd en kan niet worden gepauzeerd.

De livestream kunt u hier bekijken:
https://www.vixy.tv/event/scapino-ballet-rotterdam

Deze livestream is in principe op ieder scherm af te spelen: op uw PC, laptop, telefoon of iPad/tablet. Voor de meest optimale theaterervaring raden wij u aan om een zo'n groot mogelijk scherm te gebruiken, of bijvoorbeeld door uw laptop op een televisie aan te sluiten. U dient hiervoor wel over de benodigde apparatuur te beschikken, zoals een Google Chromecast (dit werkt alleen vanaf een laptop/desktop mét Google Chrome), Apple TV of een HDMI kabel (lees hier hoe u dat doet).

Als u een kaart heeft gekocht voor de livestream, krijgt u een dag voor de livestream een email van kassa@theaterrotterdam.nl met daarin onderstaande link en een kort stappenplan. De link opent in uw browser. Na het opgeven van uw email en een zelfgekozen wachtwoord, heeft u toegang tot de livestream.

Komt u er niet uit, dan helpen we u graag verder via email. Al deze informatie vindt u in de email die u de dag voor de livestream ontvangt.

Direct naar de livestream:
https://www.vixy.tv/event/scapino-ballet-rotterdam

Ja, dat is mogelijk. U vindt via deze link meer info over hoe u dat kunt doen. Of lees deze snelstartgids van Google over het casten via Google Chromecast.

Let op, via uw iPad/Tablet of iPhone/Smartphone kunt u niet naar een Google Chromecast casten. Dit kan wel via uw laptop door de link van de livestream te openen in de Google Chrome-webbrowser en vervolgens het tablad te casten naar uw Chromecast (deze optie vindt u in het menu, drie bolletjes rechtsbovenin).

Voor gebruikers van Apple TV geldt dat dit alleen werkt in combinatie met de webbrowser Safari.

Ja, dit kan zeker. U krijgt namelijk een weblink die u overal af kunt spelen.

Nee. Wij hebben ervoor gekozen om te werken met een hoogwaardige registratie, die exclusief voor dit doel is opgenomen. Op deze manier kunnen wij u een betere kijkervaring bezorgen, met camerabeelden uit verschillende hoeken die u als theaterbezoeker normaal niet te zien krijgt.

Aanvullend op de voorstelling krijgt u een uniek kijkje achter de schermen en krijgt u ter inleiding de podcast over The Great Bean toegestuurd.

Danser omgeven door een cirkel van jongleer kegels in de voorstelling The Great Bean van Scapino Ballet Rotterdam
The Great Bean - foto Bas Czwerwinski
Volledig ensemble danst in de voorstelling The Great Bean van Scapino Ballet Rotterdam
The Great Bean - foto Bas Czwerwinski
The Great Bean - foto Bas Czwerwinski
Menu