TWOOLS

30 november 2018 t/m 25 januari 2019

TWOOLS is geen gewone dansvoorstelling, maar een choreografische achtbaan. Een opwindende voorstelling vol vaart waarin korte dansstukken, van topchoreografen en nieuw talent, elkaar non-stop opvolgen.

TWOOLS beleefde zijn eerste editie in 1999 en is al bijna twintig jaar een kleurrijke staalkaart van het moderne ballet. Een must see voor dansfans en een speeddate voor beginnende dansliefhebbers. Artistiek directeur Ed Wubbe nodigt voor deze editie een nieuwe generatie creatieve makers uit die op een persoonlijke manier stil staan bij de tijd waarin we leven.

De makers

Joeri Alexander Dubbe is een vernieuwende choreograaf met een verhalende danstaal. Zijn dansstuk gaat over de puurheid van de mens in een wereld die snel verandert. Fang-Yu Shen laat met een mix van westerse en oosterse dansstijlen realiteit en fantasie op fascinerende wijze door elkaar lopen. Marcos Morau trok in 2016 bij Scapino al volle zalen met Pablo. Zijn choreografie voor TWOOLS gaat over het dramatische verlies van een Koreaanse schermster op de olympische spelen. In het werk van Ryan Djojokarso staan relaties en sociaal gedrag centraal. Als in een natuurdocumentaire kijken we naar een groep mensen, op zoek naar een relatie. Maciej Kuzminski won de Scapino Productie prijs en maakt een dynamisch stuk over de mens die zich staande moet houden in een wereld die nooit stil staat. Miquel G. Font maakt theatrale dans en ontrafelt in zijn nieuwe choreografie de relatie tussen twee mensen.

Agenda

Datum en tijd Voorstelling Theater Plaats
vrijdag30 nov 2018 20:15 VoorstellingTWOOLS Theater aan de Schie Schiedam Tickets
donderdag06 dec 2018 20:15 VoorstellingTWOOLS Theater Rotterdam Schouwburg Rotterdam Tickets
vrijdag07 dec 2018 20:15 VoorstellingTWOOLS Theater Rotterdam Schouwburg Rotterdam Tickets
zaterdag08 dec 2018 20:15 VoorstellingTWOOLS Theater Rotterdam Schouwburg Rotterdam Tickets
woensdag12 dec 2018 20:00 VoorstellingTWOOLS Parktheater Eindhoven Eindhoven Tickets

Recensies

  • "Achtbaan van Scapino is kleurrijke staalkaart van hedendaags ballet."

    NRC Handelsblad, Francien van der Wiel, 22-03-2016

  • "Dit is dans op volle snelheid. Hiermee weet je zeker dat je iemand kunt meenemen naar het theater, want een leuke avond heb je gegarandeerd!"

    LiveLikeTom, 28-06-2017

  • "Wervelend visitekaartje"

    De Telegraaf, Bertjan ter Braak, 21-03-2016

Programma

While the leaves are blowing - Ryan Djojokarso
While the leaves are blowing is een ode aan degenen die de juiste partner niet kunnen vinden. Zijn we te kritisch als het gaat om het vinden van de ideale partner? Is het slecht om alleen te zijn?

Kiss the void of east and west - Fang-Yu Shen
Geïnspireerd op het ware verhaal van de ’52 hertz walvis’ die als enige walvis op een andere frequentie communiceert dan al zijn soortgenoten. Op persoonlijke wijze verwerkt Fang-Yu dit gegeven in een choreografie over eenzaamheid en zoeken naar contact.

It’s Gonna Rain -  Maciej Kuzminski
It’s Gonna Rain is een dynamisch stuk over de mens die zich staande moet houden in een wereld die nooit stil staat. Waarin de hoeveelheid informatie en technische- en maatschappelijke ontwikkelingen voor mensen nauwelijks nog te bevatten zijn.

NORAI - Miquel G. Font
In NORAI ontrafelt Miquel G. Font de relatie tussen twee mensen die elkaar leren kennen. Hou je vast aan het verleden of volg je je verlangen naar een nieuwe toekomst?

Shin A Lam - Marcos Morau
Op de Olympische Spelen van 2012 verliest de Koreaanse schermster Shin A Lam de halve finale en de kans op goud door een reeks foutieve beslissingen van de scheidsrechter. Voor het oog van de wereld speelt zich een drama af.

Ladder 84 - Joeri Alexander Dubbe
Wat voor invloed heeft de groep op het individu en omgekeerd? Ladder 84 speelt zich af in een fantasiewereld met sciencefictionachtige personages die steeds meer menselijke eigenschappen vertonen.

TWOOLS is beeld

Zes Rotterdamse illustratoren namen de uitdaging aan om dans te verbeelden. Jelmer Konjo, Kazuma Eekman, Iwan Smit, Eelco van den Berg, Caroline Ellerbeck en Lobke van Aar maakten ieder een illustratie bij één van de zes TWOOLS choreografieën. Het resultaat hiervan is in juni te zien in de Rotterdamse conceptstore Groos en de illustraties zijn in een gelimiteerde oplage (genummerd en gesigneerd) te koop bij Groos, tijdens TWOOLS in Theater Rotterdam en in de webshop van Scapino.

Koop tickets