Scala

01 december 2017 t/m 25 maart 2018

Scala is theatrale dans op hoog niveau en het spannende vervolg op de baroksensatie Pearl, waarmee de Scapinodansers vele harten wisten te veroveren.

Met Scala, op live uitgevoerde, virtuoze barokmuziek, creëert choreograaf Ed Wubbe een dansdrama in de extravagante sfeer van de barok. Scala gaat over romantiek, pracht en praal, verleiding en decadentie en roept beelden op van films als Dangerous Liaisons. Achter alle uiterlijke schoonheid doemt een duistere wereld op met intriges en verval. De tien musici van Combattimento, aangevuld met twee operazangers, laten de dansers schitteren op aria’s en vioolconcerten van o.a. Vivaldi en Händel. Samen met de imposante kostuums krijgt Scala een operateske enscenering waarin alles draait om menselijk drama.

Scala wordt mede mogelijk gemaakt dankzij steun van:
Logo Nationaal Theaterfonds

Agenda

Datum en tijd Voorstelling Theater Plaats
vrijdag01 dec 2017 20:00 Try-outScala Schouwburg De Kring Roosendaal Tickets
woensdag06 dec 2017 20:15 BenefietScala Theater Rotterdam Schouwburg Rotterdam Tickets
donderdag07 dec 2017 20:15 PremiereScala Theater Rotterdam Schouwburg Rotterdam Tickets
vrijdag08 dec 2017 20:15 VoorstellingScala Theater Rotterdam Schouwburg Rotterdam Tickets
zaterdag09 dec 2017 20:15 VoorstellingScala Theater Rotterdam Schouwburg Rotterdam Tickets

Recensies

  • "Eigenlijk zijn er in deze recensie maar twee woorden over ‘Pearl’ echt belangrijk: ga kijken!"

    Theaterjournaal, 11-02-2012

  • 4Ster

    "Choreograaf Ed Wubbe op zijn best ... De scherpe aanzetten en alerte accenten van de Combattimento musici blazen adem door Vivaldi's vioolconcerten en lijken alle rokken op te tillen."

    de Volkskrant, Annette Embrechts, 14-02-2012

Benefiet 'Geef Talent de Tijd'

Aan de vooravond van de première van Ed Wubbe’s Scala, zamelt Scapino geld in voor de uitbreiding van het Young Talents Program. Tijdens deze speciale benefietvoorstelling van Scala is er een feestelijk en verrassend randprogramma, waarin ontmoetingen met onze Young Talents centraal staan.

Met de opbrengst van het ‘Geef Talent de Tijd’ benefiet hoopt Scapino per seizoen 2017/2018 een Young Talent aan te nemen en hem of haar nog meer tijd en begeleiding bieden om door te stromen naar de top van de Nederlandse dans.

Geeft u talent de tijd?
Door een duurder kaartje te kopen voor deze speciale benefietvoorstelling geeft u een impuls aan ons talentontwikkelingsprogramma. En daarmee aan het behouden van toptalent voor Nederland. Zien we u op 6 december in Theater Rotterdam (voorheen Rotterdamse Schouwburg)?

Koop kaarten

Combattimento

Ensemble

Combattimento speelt bekende en onbekende werken uit de 17e- en 18e-eeuwse barokmuziek. Het ensemble wordt internationaal geroemd om de hoge kwaliteit en de energie die van het podium spat.

Meer informatie
Koop tickets