New Adventures

16 september 2017 t/m 02 mei 2018

Drie dansstukken voor iedereen die houdt van verrassingen.
Ontdek en proef ze allemaal. Scapino Ballet Rotterdam presenteert een zinderend dansavontuur met veertien topdansers in drie bijzondere choreografieën. Dans op het scherp van de snede, voor de avontuurlijk ingestelde geest. Virtuositeit, humor, ontroering en verwondering zorgen voor een avond om niet snel te vergeten.

Love gun - Itamar Serussi
De spannendste dansmaker van dit moment. In 2015 veroverde hij het publiek met Henry. In Love Gun is liefde niet alleen lief en zien we opnieuw zijn unieke stijl, geïnspireerd op Quentin Tarantino, Charlie Chaplin en Roger Rabbit. Inderdaad, moderne dans zoals we de laatste jaren weinig hebben gezien.

While we can - Felix Landerer
While we can gaat over de keerzijde van de moderne communicatie en de behoefte aan echt menselijk contact. De dansers laten hun persoonlijkheid zien in een vloeiende, organische stijl met virtuoze urban-bewegingen waar het plezier vanaf spat. De controle en details zijn fascinerend om naar te kijken.

Prince - Martin Harriague
Een moderne versie in sneltreinvaart van de balletklassieker The Sleeping Beauty. Deze jonge, rebelse choreograaf doet er alles aan om het verhaal te ontregelen. Op de wervelende muziek van Tsjaikovski worden de prins en prinses op een verrassend, verwarrend en komisch liefdesavontuur gestuurd.

Castlist New Adventures

Recensies

 • 4Ster

  "Op het puntje van je stoel voor drie uitgesproken balletten"

  Trouw, Alexander Hiskemuller, 28-09-2017

  De titel van het tourneeprogramma van Scapino Ballet Rotterdam 'New Adventures' dekt de lading uitstekend. Het bevat drie uitgesproken balletten van choreografen die aan Scapino zijn gelieerd, en die alle drie heel verschillende en uitgesproken stijlen vertegenwoordigen. Ruimte voor verveling is er niet, het hele programma zit je op het puntje van je stoel.

  Lees meer
 • 3Ster

  "Itamar Serussi strooit weer kwistig met haarscherpe, originele danspassen"

  NRC Handelsblad, Francine van der Wiel, 12-06-2017

Credits

Love Gun

Choreografie –Itamar Serussi
Muziek - Richard van Kruysdijk
Lichtontwerp - Ate Jan van Kampen
Kostuums – Petra Finke

Prince

Choreografie - Martin Harriague
Muziek - P.I. Tsjaikovski, The Sleeping Beauty
Lichtontwerp - Martin Harriague
Kostuums - Mieke Kockelkorn

While we can

Choreografie – Felix landerer i.s.m. met de dansers
Muziek – Christof Littmann
Lichtontwerp - Lutz Deppe
Kostuums – Felix landerer

Balletmeesters - Debora Soto (1e), Sébastien Riou
Kostuumatelier - Pamela Homoet, Petra Finke, Marjan Hoefnagels, Mara Wap (kleedster)
Techniek - Guido Verschoor (hoofd / toneelmeester), Rimmert van Lummel (geluid), Xavier Spruit Bleeker (licht), Behrooz Vasseghi
 (ass. toneel), Evert Achthoven (transport)