Holland & Le Chat Noir

In theaters van: 18 maart 2017 t/m 11 mei 2017

Twee topstukken van een van de succesvolste Nederlandse choreografen in één voorstelling: Holland & Le Chat Noir van Ed Wubbe. Hiermee viert Scapino Ballet Rotterdam het 25-jarig jubileum van Ed Wubbe als artistiek directeur. Zijn gepassioneerde en innovatieve dansstukken spreken een groot publiek tot de verbeelding. In een grootse enscenering weten de dansers met kleine, menselijke emoties het publiek te raken.

Alleen al het toneelbeeld van Holland is adembenemend, met een oer-Hollandse wolkenlucht in de stijl van Van Ruysdael en dansers in 17e eeuwse kostuums. Holland gaat terug naar de gouden eeuw, naar de kiem van de Hollandse identiteit. Met strakke groepsstukken, doorkruist met opzwepende, vrije solo’s, laat de choreografie op magistrale wijze ons dubbele gezicht zien. Nederland als de natie van de vrije koopman en de strenge dominee.

In Le Chat Noir komt het gelijknamige – en roemruchte - Parijse theatercafé rond 1900 opnieuw tot leven in een bruisende mix van muziek, dans, en variété. Achter de flamboyante artiesten en de glans van het theaterleven schuilt ook eenzaamheid en vergane glorie. Bruisende operettemuziek en een nieuwe versie van de can can worden afgewisseld met hartverscheurende solo’s op muziek van Brel en Piaf.

Castlijst 25 maart Schouwburg de Meerse Hoofddorp

Agenda

Datum en tijd Voorstelling Theater Plaats
zaterdag25 mrt 2017 20:15 VoorstellingHolland & Le Chat Noir Schouwburg De Meerse Hoofddorp Tickets
woensdag29 mrt 2017 20:15 VoorstellingHolland & Le Chat Noir Theater De Leest Waalwijk Tickets
donderdag30 mrt 2017 20:00 VoorstellingHolland & Le Chat Noir Theater de Mythe Goes Tickets
vrijdag31 mrt 2017 20:00 VoorstellingHolland & Le Chat Noir Stadsschouwburg Nijmegen Nijmegen Tickets
zaterdag01 apr 2017 20:00 VoorstellingHolland & Le Chat Noir Stadsschouwburg Nijmegen Nijmegen Tickets

Ed Wubbe

Choreograaf

Artistiek directeur Ed Wubbe is een van de meest veelzijdige Nederlandse choreografen wiens werk het meest gezien is in Nederland. Met de regelrechte hit Rameau, zijn eerste dansstuk in...

Meer informatie
Koop tickets