TWOOLS in beeld

Zes Rotterdamse illustratoren namen de uitdaging aan om dans te verbeelden. Jelmer Konjo, Kazuma Eekman, Iwan Smit, Eelco van den Berg, Caroline Ellerbeck en Lobke van Aar maakten ieder een illustratie bij één van de zes TWOOLS choreografieën.

Het resultaat hiervan is in juni te zien in de Rotterdamse conceptstore Groos en de illustraties zijn in een gelimiteerde oplage (genummerd en gesigneerd) te koop bij Groos en in de webshop van Scapino.

Ladder 84 – Jelmer Konjo

Gebaseerd op Ladder 84 van Joeri Alexander Dubbe
“De inspiratie voor de illustratie haalde ik uit het verhaal van Joeri; wat hij probeert over te brengen met zijn werk en hoe hij de verschillende dansers beschreef. Daarnaast inspireerden de bewegingen van de dansers mij.”

 

Maybe we fought for nothing – Kazuma Eekman

Gebaseerd op Shin A Lam van Marcos Morau
Mijn illustratie toont het moment na afloop van de schermfinale tussen Shin A Lam en Britta Heideman. Zien we hier de kleedkamer van Britta Heideman of die van Shin A lam? Met mijn illustratie wil ik empathie opwekken voor beide partijen.”

 

NORAI – Iwan Smit

Gebaseerd op NORAI van Miquel G. Font
“Het werk van Miquel G. Font komt op mij over als een ontdekkingsreis. Twee entiteiten die hetzelfde zijn maar elkaar niet kennen en die voor het eerst met elkaar in aanraking komen.”

 

It’s Gonna Rain – Eelco van den Berg

Gebaseerd op It’s Gonna Rain van Maciej Kuzminski
“Het bedrukkende einde van het stuk van Maciej was het beginpunt van mijn schets. Het contrast tussen de ‘gedwongen richtingen' en balans heeft het uiteindelijke beeld bepaald.”

 

Kiss the void of east and west – Caroline Ellerbeck

Gebaseerd op Kiss the void of east and west van Fang-Yu Shen
“Het verhaal over de 52 hertz walvis was mijn grootste inspiratie. Het verloren moment, dat je je ontheemd voelt. Het bootje vertegenwoordigd de eenzaamheid. Eenzaamheid heeft er ook mee te maken dat je je klein voelt.”

 

Amorphophallus titanium - Lobke van Aar

Gebaseerd op While the leaves are blowing van Ryan Djojokarso
“Wat gebeurd er als je alleen overblijft? De afgebeelde dame is alleen overgebleven. Ze is aan het wachten, vol van verlangen, ver weg van de anderen. De vraag is: wat gebeurd er als de plant is uitgebloeid?”

 

Prijs per illustratie - € 39,95
Prijs serie van zes - € 195

Naar de webshop

 

Kiss the void of east and west – Caroline Ellerbeck
It’s Gonna Rain – Eelco van den Berg (I am Eelco)
Ladder 84 – Jelmer Konjo
Maybe we fought for nothing – Kazuma Eekman
NORAI – Iwan Smit
Amorphophallus titanium - Lobke van Aar
Menu