TWOOLS 16 Choreografen

Roy Julen

Roy Julen (bijnaam Mr Magic) werkt vooral in het populaire circuit. Hij kreeg bekendheid bij het grote publiek als hoofdchoreograaf voor So You Think You Can Dance. Hij is in staat met zeer uiteenlopende dansers een aanstekelijke dansmix te kunnen maken van urban, hip hop en modern. Roy werkte met internationale artiesten als Diana Ross, Pixie Lott, Jason Drulo, Taio Cruz en Kat Deluna. Op eigen bodem werkte hij o.a. met Glennis Grace, Ys-R en Al B.

Marcos Morau

Bij het Spaanse gezelschap La Veronal onderzoekt een groep kunstenaars uit de dans, film, fotografie, muziek en literatuur nieuwe mogelijkheden om verhalen te vertellen. In zijn al dikwijls bekroonde werk refereert Marcos Morau net zo gemakkelijk naar beeldende kunst uit de renaissance en films van David Lynch als naar de moderne dans van Jirí Kylián en William Forsythe.

Ederson Rodrigues Xavier

Danste van 1997 tot 2004 bij Scapino waar hij behalve voor TWOOLS ook diverse repertoirestukken maakte. Sindsdien maakt hij choreografieën voor o.a. Dansgroep Amsterdam, de Rotterdamse Dansacademie Codarts, Korzo Producties en Thomas Noone Dance. Naast zijn werk als choreograaf studeert hij binnenkort af aan de filmacademie.

Itamar Serussi Sahar (huischoreograaf per 1 okt 2014)

De uit Israël afkomstige Itamar Serussi Sahar (36) is een opkomend talent. Als huischoreograaf bij Station Zuid werd hij in 2012 genomineerd voor twee Zwanen. Met zijn persoonlijke en zeer fysieke stijl en het gebruik van humor en improvisatie begeeft hij zich graag buiten de grenzen van de traditionele dans. Het resultaat is speels, luchtig, elegant en aangenaam onvoorspelbaar.

Fang-Yu Shen (huischoreograaf)

Huischoreografe Fang-Yu Shen, afkomstig uit Taiwan, is beïnvloed door verschillende culturen en bewegingsvormen, van Kungfu tot Pina Bausch, en heeft haar wortels in de traditionele Chinese dans. Fang-Yu heeft een bijzondere manier van werken, associatief en spiritueel. In combinatie met haar achtergrond levert dit een geheel eigen stijl op. In 2011 won zij de Prijs van de kritiek en in 2012 de 2e prijs en de Scapino Productieprijs op het Internationale Choreografenconcours in Hannover.

Ed Wubbe (artistiek directeur)

Onder de artistieke leiding van Ed Wubbe is Scapino Ballet Rotterdam uitgegroeid tot trendsetter en één van de toonaangevende dansgezelschappen van Nederland. Met zijn grote producties heeft hij binnen de moderne dans een nieuw, eigen genre gecreëerd van danstheater en artistiek entertainment op het hoogste niveau. In 2013 werd hij onderscheiden met de Prijs van Verdienste van het Dansersfonds.

Menu