Tsjaikovski, P.I.

28 november 2002 t/m 17 mei 2003

In de avondvullende productie Tsjaikovski, P.I. ontmoeten twee muziekwerelden elkaar op een door Ed Wubbe bepaalde tijd en plaats. In 'Part 1' staat Tsjaikovskis befaamde vioolconcert centraal, in 'Part 2' de bewerking en interpretatie van Tim Simenon alias Bomb the Bass. Gewapend met fluwelen handschoenen en breekijzers zal Wubbe in dans en vorm een eeuw overbruggen.

TSJAIKOVSKI, P.I., PART 1 begint met het vioolconcert dat de uitbundige emotionaliteit van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski in optima forma toont en Russisch temperament laat versmelten met een zuidelijk gevoel voor melodievoering. Het samenspel tussen orkest en viool behoort tot de vurigste muzikale dialogen ooit gecomponeerd.

Voor TSJAIKOVSKI, P.I., PART 2 vroeg Wubbe dance-pop, hip-hop, electro en acid-house muzikant, D.J. en producer Tim Simenon het vioolconcert een 21e eeuws vervolg te geven.

Ed Wubbe

Choreograaf

Ed Wubbe is artistiek directeur van Scapino en tevens een van de meest veelzijdige Nederlandse choreografen. In 2017 ontvangt hij de Gouden Zwaan voor zijn bijdrage aan...

Meer informatie