Scapino Ballet in Brooklyn Academy of Music

Na Parijs, Caen en Toulouse maakt Scapino zich op voor de laatste akte van de ballet-opera Les Fêtes Vénitiennes in een van de mooiste theaters van New York, The Brooklyn Academy of Music Opera House, ofwel BAM. Op 14 april is de Amerikaanse première van Les Fêtes Vénitiennes. Op 15 april krijgen de dansers van Scapino een speciale ontvangst door het Nederlands Consulaat in de Netherland Club.

Les Fêtes Vénitiennes, in regie van de beroemde operaregisseur Robert Carsen, ging op 27 januari 2015 in première in het Théâtre national de L'Opéra Comique in Parijs. Na het zien van fragmenten van o.a. Rameau, Le Chat Noir en de recente baroksensatie Pearl, benaderde Carsen choreograaf Ed Wubbe om met tien dansers de choreografie te verzorgen van de barokopera Les Fêtes Vénitiennes. Dit opera-ballet werd in 1710 geschreven door de Franse barokcomponist André Campra.

Le Parisien over Les Fêtes Vénitiennes

"Hoe kun je niet vallen voor de charme van Les Fêtes Vénitiennes? Alles draagt bij aan de betovering van een bal in Venetië, in de 18e eeuw de hoofdstad van de losbandigheid. Het decor, dat als op water weerspiegelt op de vloer, de uitbundige kostuums en de choreografie, een mooie combinatie van barok en modern. De dans heeft de juiste speelsheid en creativiteit om te blijven boeien tijdens het meer dan twee uur durende spektakel en draagt bij aan de lichtheid van dit zeer galante feest. Zeer erotisch"

Contact

Scapino Ballet Rotterdam

Eendrachtsstraat 8
3012 XL Rotterdam
tel: 010 - 414 24 14
(ma. t/m vr. 09.00 - 17.30)
fax: 010 - 413 22 50

Email algemeen:
info@scapinoballet.nl

Email afdeling marketing & communicatie:
publiciteit@scapinoballet.nl

Email afdeling educatie (Scapino Academy):
scapinoacademy@scapinoballet.nl

Email afdeling techniek:
techniek@scapinoballet.nl

Contact formulier

Vul het onderstaande formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Bekijk alle voorstellingen