Romeo&Julia

22 september 1995 t/m 11 januari 1996

Ter gelegenheid van het jubileumjaar 1995, waarin Scapino 50 jaar bestaat, creëert directeur en choreograaf Ed Wubbe een geheel nieuwe versie van Romeo & Julia. 
Shakespeare's onsterfelijke en noodlottige vertelling van twee jonge geliefden die van elkaar gescheiden worden gehouden, is een van de hoogtepunten in de westerse cultuurgeschiedenis.

Met zijn eigen energieke bewegingsidioom benadrukt choreograaf Ed Wubbe zowel het universele als het eigentijdse karakter van het klassieke thema door een hedendaagse vormgeving en de inbreng van verschillende, allochtone culturen.

Behalve de 28 dansers van het gezelschap participeert een multicultureel ensemble van 6 musici live in de voorstelling. Onder leiding van componist Henk van der Meulen ontwikkelden de Turkse, Surinaamse, Argentijnse, Nederlandse, Afrikaanse en Indiase musici nieuwe composities, geïnspireerd op muziek uit de verschillende culturen. De kostuums zijn van Pamela Homoet en het decor is naar het ontwerp van Ed Wubbe.

Ed Wubbe

Choreograaf

 Artistiek directeur Ed Wubbe is een van de meest veelzijdige Nederlandse choreografen wiens werk het meest gezien is in Nederland. Met de regelrechte hit...

Meer informatie

Credits

Choreografie Ed Wubbe
Muziek internationaal ensemble (Ali Çifteci, zang en saz - Aly N’Diaye Rose, slagwerk- Sandip Bhattacharya, tabla - Marion Reingoud, zang - Nora Mulder, piano)

Muzikale coördinatie Henk van der Meulen


Decor Ed Wubbe i.s.m. Bert Determann

Kostuums Pamela Homoet
Licht Benno Veen