Pas de Deux

Pas de Deux is een pure muziek en danservaring. Kristalhelder pianospel van Michiel Borstlap met de oogstrelende choreografieën van Ed Wubbe, gedanst door twaalf topdansers. Een dansconcert waarin twee werelden samenkomen.

Het muzikale universum van Michiel Borstlap, een van de bekendste pianisten van Nederland, is van een ongekende schoonheid. Met veel gevoel creëert hij schitterende juweeltjes die overweldigen door hun eenvoud. In Borstlaps serene wereld zoeken de dansers met gestileerde bewegingen voorzichtig hun weg. Al snel laten ze hun ware aard zien, intens en expressief. Hun witte kostuums en wit geschminkte gezichten dragen bij aan de mysterieuze sfeer waarin zij de uitdaging aangaan met de betoverende muziek van Borstlap. In het 70-jarig jubileum van Scapino roepen de dansers opnieuw herinneringen op aan de oorspronkelijke Scapino figuur met zijn witte gezicht. In Pas de Deux heeft hij zijn kinderlijke onschuld verloren en is hij volwassen geworden.

Pas de Deux is een unieke samenwerking tussen kunstenaars van internationale allure die één ding gemeen hebben. Vanuit het hart creëren zij pure magie.

Michiel Borstlap en Ed Wubbe

De eerdere samenwerking tussen Borstlap en Wubbe in 2014 werd alom bejubeld. “Nooit eerder begon een dans/muziekproducties zo intens en melancholiek” (de Volkskrant). Borstlap won vele prijzen met zijn concerten wereldwijd, Ed Wubbe wordt geprezen om zijn avontuurlijke producties van hoge kwaliteit.

08 februari 2019
t/m 18 mei 2019

Choreografie

Ed Wubbe

Muziek

Michiel Borstlap

Agenda

vrijdag08 Feb 2019 - 20:15 Try-outPas de deux Theater aan de Schie Schiedam Tickets
woensdag13 Feb 2019 - 20:15 VoorstellingPas de deux Theater Rotterdam Schouwburg Rotterdam Tickets
donderdag14 Feb 2019 - 20:15 VoorstellingPas de deux Theater Rotterdam Schouwburg Rotterdam Tickets
vrijdag15 Feb 2019 - 20:15 VoorstellingPas de deux Theater Rotterdam Schouwburg Rotterdam Tickets
zaterdag16 Feb 2019 - 20:15 VoorstellingPas de deux Theater Rotterdam Schouwburg Rotterdam Tickets

Reviews

de Volkskrant

Pas de deux is lichtvoetig en sereen

Danspubliek

Hemelse Pas de Deux met Michiel Borstlap

Theaterkrant

Esthetisch, sfeervol, prachtig

Foto: Joris Jan Bos
Foto: Joris Jan Bos
Foto: Joris Jan Bos

De makers

Ed Wubbe (photo Bryndis Brynjolfsdottir)
Ed Wubbe
Choreograaf
Menu