Pas de deux

04 februari 2016 t/m 04 maart 2016

Pas de Deux is een pure muziek en danservaring. Kristalhelder pianospel van Michiel Borstlap met de oogstrelende choreografieën van Ed Wubbe, gedanst door twaalf topdansers. Een dansconcert waarin twee werelden samenkomen.

Het muzikale universum van Michiel Borstlap, een van de bekendste pianisten van Nederland, is van een ongekende schoonheid. Met veel gevoel creëert hij schitterende juweeltjes die overweldigen door hun eenvoud. In Borstlaps serene wereld zoeken de dansers met gestileerde bewegingen voorzichtig hun weg. Al snel laten ze hun ware aard zien, intens en expressief. Hun witte kostuums en wit geschminkte gezichten dragen bij aan de mysterieuze sfeer waarin zij de uitdaging aangaan met de betoverende muziek van Borstlap. In het 70-jarig jubileum van Scapino roepen de dansers opnieuw herinneringen op aan de oorspronkelijke Scapino figuur met zijn witte gezicht. In Pas de Deux heeft hij zijn kinderlijke onschuld verloren en is hij volwassen geworden.

Pas de Deux is een unieke samenwerking tussen kunstenaars van internationale allure die één ding gemeen hebben. Vanuit het hart creëren zij pure magie.

Michiel Borstlap en Ed Wubbe

De eerdere samenwerking tussen Borstlap en Wubbe in 2014 werd alom bejubeld. “Nooit eerder begon een dans/muziekproducties zo intens en melancholiek” (de Volkskrant). Borstlap won vele prijzen met zijn concerten wereldwijd, Ed Wubbe wordt geprezen om zijn avontuurlijke producties van hoge kwaliteit.

Recensies

 • 4Ster

  "Pas de deux is lichtvoetig en sereen"

  de Volkskrant, Mirjam van der Linden, 09-02-2016

 • "Hemelse Pas de Deux met Michiel Borstlap"

  Danspubliek, 07-02-2016

 • "Pas de Deux met Michiel Borstlap is een cadeau"

  LiveLikeTom, 07-02-2016

 • 3Ster

  "Esthetisch, sfeervol, prachtig"

  Theaterkrant, Dick van Teylingen, 08-02-2016

Ed Wubbe

Choreograaf

Ed Wubbe is artistiek directeur van Scapino en tevens een van de meest veelzijdige Nederlandse choreografen. In 2017 ontvangt hij de Gouden Zwaan voor zijn bijdrage aan...

Meer informatie

The Making of Pas de Deux 1

The making of Pas de Deux 2

Gastdanser / Gastartiest

Musicus

Michiel Borstlap is pianist, componist en boegbeeld van een nieuwe jazzgeneratie. De generatie die minder in hokjes en vakjes denkt, zoals ook Erik Vloeimans en Benjamin Herman.

Meer informatie

Playlist Pas de Deux