Compact Dance: Romeo&Julia in de wijk

Wie de theaters en concertzalen te groot, te ver of misschien te duur vindt, kan Scapino ook van dichtbij zien in de culturele centra en wijktheaters in Rotterdam.

Met delen uit ‘Romeo & Julia’ is Scapino het komend seizoen te zien op de podia van de
Larenkamp (15 november),
Castagnet (17 november),
Musica (26 januari) en
de Hoekstee (27januari, Hoek van Holland).

Alle voorstellingen beginnen met een inleiding. Voor een prijs die varieert van € 2,50 tot € 7,50 per kaartje krijgt u een toegankelijke topvoorstelling in een intieme sfeer. Veel wijkbewoners maken gretig gebruik van deze unieke kans, de voorstellingen zijn dan ook meestal uitverkocht.

Dichter bij de danser in volle actie op het podium kan je niet komen. En andersom geldt voor de danser hetzelfde: in plaats een schimmige massa mensen in een zwart gat ziet de danser de toeschouwers echt zitten, hij kan ze zelfs aankijken. Dat zorgt iedere keer weer voor een speciale intieme sfeer. Het contact tussen danser en toeschouwer is niet afstandelijk en onpersoonlijk, nee, er ontstaat een wederzijdse concentratie die maakt dat de toeschouwer echt meegevoerd kan worden in de dans.

Voor Scapino geldt dat voor de wijkvoorstellingen een speciaal programma samengesteld wordt met stukken die kleiner, korter en intiemer zijn. Vooral soli, duetten en andere dansstukken die zich in kleinere bezetting bedienen van het detail, de subtiele nuance, het raffinement van het kleine gebaar, winnen enorm aan zeggingskracht. Het vereist ook specifieke podiumkwaliteiten van de danser, want zo direct en intiem met de toeschouwer communiceren, dat moet je kunnen.

121001231255_3076

Beeldmerk Romeo&Julia 2012

Fotograaf: Vincent Mentzel
Op de foto: Chiara Mezzadri en Maxim Lachaume

 

121001231304_3111_stretched

Voorpagina SpitZ 23 Romeo&Julia