Opening Seizoen

'Kathleen+' in Ludwigsburg, Duitsland
woensdag 19 september

Scapino maakt nog een korte tournee naar Ludwigsburg, waar voorlopig voor de laatste keer ‘Kathleen’ en ‘Beautiful Freak’ gedanst zullen worden, voordat de grote ‘Romeo&Julia’ tournee gaat beginnen. Met deze allerlaatste uitvoering van ‘de nieuwe West Side Story’ sluiten we de Kathleen revival af. Voorlopig.

Donderdag 6 september om 21:00
Preview 'Romeo&Julia' bij opening van het vernieuwde Schouwburgplein.

De Vereniging Verenigd Schouwburgplein heeft, i.s.m. de gemeente Rotterdam, Stadsdansgezelschap Scapino Ballet Rotterdam gevraagd het vernieuwde plein voor de Rotterdammers feestelijk te openen met een groot optreden waarvoor extra tribunes worden gebouwd. De officiële opening wordt om 20:00 verricht door wethouder Antoinette Laan, waarna Scapino een preview van de nieuwe voorstelling ‘Romeo&Julia' danst, live op het plein.

 

Vondelpark Openluchttheater
vrijdag 17 augustus

Wat is er leuker dan op een zwoele zomeravond onder een sterrenhemel, tijdens de invallende duisternis, te kijken naar de allereerste preview van de nieuwe ‘Romeo& Julia’ van Ed Wubbe? Het kan op vrijdag  17 augustus om 21.00 uur in het Openluchttheater in het Vondelpark. In het hart van wereldstad Amsterdam danst Scapino delen uit het universele verhaal over een noodlottige liefde.

Uitmarkten en Open Dagen

Scapino is op zaterdag 26 augustus met ‘excerpts’ uit ‘Romeo&Julia’ aanwezig op de Uitmarkt in Amsterdam en op diverse Open Dagen van theaters (o.a. zondag 2 september in  het Lucent Danstheater).

Vrijdag 14 en zaterdag 15 september
Festival De Wereld van Witte de With
& 24 uur Cultuur

Scapino brengt elk jaar met veel succes voorstellingen op het festival voor internationale, hedendaagse kunst, De Wereld van Witte de With. Scapino danst twee voorstellingen per avond, op vrijdag 14 en zaterdag 15 september in het Scapino Studiotheater. De voorstellingen op 15 september vinden ook plaats in samenwerking met 24 uur Cultuur.

Programma
20.00 - preview ‘Romeo & Julia’
21.30 - ‘Made in Rotterdam’, het Scapinolab waarin talentvolle choreografen uit eigen huis hun dansstukken presenteren.

De voorstellingen beginnen stipt op tijd. Na aanvang kunt u niet meer naar binnen, ook niet als u al kaarten heeft gekocht.

Kaarten
Kaarten voor de voorstellingen (5 euro) zijn op beide dagen vanaf 18:00 te koop aan de kassa bij Scapino Ballet Rotterdam aan de Eendrachtsstraat 8. Vanwege de altijd grote toeloop en het beperkt aantal stoelen in het Studio Theater is het verstandig de kaarten tijdig te kopen.

Festival en 24 uur Cultuur
Meer festivalinformatie:
www. festivalwww.nl
www.24uurcultuurrotterdam.nl

Scapino danst ‘Kathleen’ op Lowlands 2012
zondag 19 augustus
 

Het is alweer de 20e editie van het Lowlandsfestival in Biddinghuizen. Een van Nederlands grootste en bekendste popfestivals georganiseerd door Mojo Concerts. Op Lowlands kun je qua muziek heel breed terecht: van rock tot pop tot dans! Scapino danst alweer voor de 10e keer mee. Dit jaar met het spetterende dansstuk 'Kathleen', waarvan de moordende industrial metal van Godflesh niet onder zal doen voor wat er op de rest van het terrein te horen zal zijn.
Kijk voor informatie op lowlands.nl