NIEUWS

twitter bird

Twitter berichten

Paasactie Pearl en eerste namen TWOOLS!

Dinsdag 24 maart 2013

Pearl, de baroksensatie

Juichende recensies, veel open doekjes en volle zalen. De nieuwe tournee van Pearl is, met nog 15 voorstellingen te gaan, een daverend succes! Bezoekers zijn onder de indruk van de prachtige muziek, kostuums en de aangrijpende dans. Of, zoals de Limburger schreef: "Pearl is dramatiek op hoog niveau."
Ter afsluiting van de tournee, 18-20 april in de Rotterdamse Schouwburg, is er voor het Rotterdamse publiek een speciale paasactie: Find the Pearl.
Tot aan het paasweekend is elke week een van de danseressen te zien in haar opvallende Pearl-kostuum op bekende plekken in Rotterdam. Via Facebook en Twitter laten we weten waar. Degene die een foto van haar maakt, op Facebook of Twitter zet en daarin Scapino tagt maakt kans op twee vrijkaarten voor Pearl in het paasweekend. Onder de inzenders worden elke keer drie maal twee vrijkaarten verloot.
Speellijst en kaarten

TWOOLS 16
Van 4-7 juni is de nieuwe editie van Scapino’s dansfestival weer te zien in de Rotterdamse schouwburg. Met veel genoegen maken we de namen bekend van de choreografen die meewerken aan TWOOLS 16: Ederson Rodrigues Xavier, Fang Yu-Shen, Marcos Moreau, Itamar Serussi Sahar en Roy Julen (hoofdchoreograaf So You Think You Can Dance).
Ed Wubbe maakt zoals altijd een verrassende rode draad in de voorstelling. Voor TWOOLS 16 werkt hij daarvoor samen met niemand minder dan Michiel Borstlap, jazz- en concertpianist, componist en een van de belangrijkste hedendaagse pianisten met optredens wereldwijd.
Met korte dansstukken van verschillende choreografen, in hoog tempo gemaakt en non-stop gepresenteerd, is TWOOLS geen gewone dansvoorstelling, maar een high-speed choreografische achtbaan.
Speellijst en kaarten

Enquête
Wij zijn voortdurend bezig met het verbeteren en vernieuwen van ons aanbod. Daarom zijn we erg benieuwd naar uw mening en ideeën over ons gezelschap, onze voorstellingen en onze communicatie. Wij zouden het erg op prijs stellen als u onze enquête wilt invullen. De vragen zullen ongeveer 10 minuten van uw tijd in beslag nemen.Door de enquête in te vullen maakt u kans op twee vrijkaarten voor Pearl op 19 april.Alvast veel dank voor uw medewerking.
Link naar de enquête

Scapino Academy Workshop Haarlem
Op 15 april organiseert de Scapino Academy een speciale workshop voor jongeren en volwassenen vanaf 14 jaar in de Stadsschouwburg Haarlem. De deelnemers leren een stuk repertoire uit de voorstelling Pearl en mogen de warming-up van de dansers op het podium zien! Aansluitend bezoeken zij de voorstelling Pearl.
Meer informatie en inschrijving

Nieuws berichten

Blind Spot genomineerd voor Zwaan

De choreografie 'Blind Spot' van huischoreograaf Felix Landerer is genomineerd voor de dansprijs Zwaan, voor meest indrukwekkende dansproductie van het afgelopen seizoen. Dat heeft de VSCD, de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties vandaag bekend gemaakt.

Lees meer...

Paasactie rondom laatste voorstellingen Pearl in Rotterdam

Speciaal voor de allerlaatste voorstellingen van Pearl, in het paasweekend van 18-20 april in de Rotterdamse Schouwburg kun je de komende weken meedoen met de actie Find the Pearl. De actie start woensdag 26 maart om 15.00 uur.

 

Lees meer...

Ed Wubbe krijgt Prijs van Verdienste

Ed Wubbe, sinds 20 jaar artistiek directeur van Scapino Ballet Rotterdam, krijg De Prijs van Verdienste 2013 van het Dansersfonds '79. Onder zijn leiding en met zijn grote, theatrale producties als belangrijke pijler, groeide Scapino uit tot een populair en toonaangevend dansgezelschap.

Lees meer...

Bonnie Doets wint dansprijs de Gouden Zwaan

Scapino danseres Bonnie Doets heeft op de Nederlandse Dansdagen in Maastricht de Gouden Zwaan gewonnen. Zij krijgt de prijs van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties voor de belangwekkende prestatie die zij gedurende de ontwikkeling van haar loopbaan als danseres heeft geleverd.

Lees meer...

Peter Jansen is per 1 oktober 2013 benoemd tot hoofd bedrijfsvoering Scapino Ballet Rotterdam

Hij volgt hiermee Marianne Berendse op die als zakelijk directeur ad interim verantwoordelijk was voor de reorganisatie van Scapino als gevolg van de kabinetsbezuinigingen voor 2013-2016. Daarnaast zette zij met het bestuur en de directie een heldere koers uit voor de toekomst. Als hoofd bedrijfsvoering zal Peter Jansen verantwoordelijk zijn voor organisatie en financiën, educatie, sales en marketing en externe relaties.

Lees meer...

Meer nieuws: