HET GEZELSCHAP

Mischa van Leeuwen

Mitchell-lee van Rooij

Nicole Kohlmann

 

111102021028_2597
© Hans Gerritsen

ensemble

'Songs for Drella' - Marco Goecke & Ed Wubbe

Scapino is een spraakmakende trendsetter in de moderne dans en populair bij een breed en jong publiek. De voorstellingen van Scapino zijn avontuurlijk en vernieuwend en gemaakt met gevoel voor entertainment.

Met het werk van artistiek leider Ed Wubbe en huischoreografen Fang-Yu Shen en Felix Landerer heeft Scapino een geheel eigen karakter, divers, eigenzinnig en artistiek uitdagend. We onderscheiden ons van andere dansgezelschappen met grote, thematische producties en avondvullende voorstellingen, veelal op live muziek. Dit maakt Scapino, met een groep dansers van internationaal topniveau, tot een uniek gezelschap binnen de Nederlandse dans..

Jaarlijks presenteert Scapino zich in verschillende nieuwe producties, talrijke projecten en festivals in Nederland en in het buitenland. Behalve optreden werkt Scapino veel met en voor jongeren, zoals in de workshops van de Scapino Academy. Scapino behoort tot de grotere dansgezelschappen van Nederland en is Stadsdansgezelschap van Rotterdam.

Artistiek leider Ed Wubbe: "Met onze voorstellingen willen we mensen raken en de magie, de rijkdom en de schoonheid van de dans laten zien. We zoeken echtheid, iets waarin je kunt geloven. We maken dans op het scherp van de snede. Spannende dans door gedreven kunstenaars en virtuoze dansers die wat te vertellen hebben."