Scapino Academy: voor de amateurdans

140325160433_2837

Brochure Scapino Academy 'Oog voor dans'

De Scapino Academy wil jongeren en volwassenen kennis laten maken met het gezelschap en met alles wat moderne dans te bieden heeft.

Met een gevarieerd aanbod maakt de Academy een verbinding maken tussen publiek, onderwijs en de danskunst en tussen amateurdansers en professionals.

De Academy verzorgt bijna dagelijks workshops, danslezingen, talent classes en –courses waarin meedoen, talentontwikkeling en passie voor dans centraal staan.

Onder de Scapino Academy vallen alle activiteiten voor voortgezet- en  beroepsonderwijs (Vmbo/Havo/Vwo/Mbo /Hbo), Universiteiten, en ballet-/dansscholen en academies.

Dansers van Scapino geven workshops voor amateurdansers

Scapino Academy Course
In navolging van de 'Dance Gathering' in Lelystad, organiseert Scapino Ballet Rotterdam sinds 2010 de Scapino Academy Course: een ontmoeting tussen amateurdansscholen en professionals. Iedereen doet mee aan de diverse workshops die gegeven worden, zoals de Klassieke les, Moderne dans, Repertoire en HipHop en Poppin’&Lockin.

Academy Pro
Voor balletscholen, die met een groep leerlingen naar de voorstelling willen gaan, is er de mogelijkheid een voorbereidende dansworkshop te volgen van Scapino!

Dansdocentenworkshops

Scapino Academy Talent Class