Over Scapino

Scapino Ballet Rotterdam is een spraakmakende trendsetter in de moderne dans en populair bij een breed en jong publiek. De voorstellingen van Scapino zijn avontuurlijk en vernieuwend en gemaakt met gevoel voor entertainment.

Met het werk van artistiek leider Ed Wubbe en huischoreografen Fang-Yu Shen, Felix Landerer en Itamar Serussi heeft Scapino een geheel eigen karakter, divers, eigenzinnig en artistiek uitdagend. We onderscheiden ons van andere dansgezelschappen met grote, thematische producties en avondvullende voorstellingen, veelal op live muziek. Dit maakt Scapino, met een groep dansers van internationaal topniveau, tot een uniek gezelschap binnen de Nederlandse dans..

Jaarlijks presenteert Scapino zich in verschillende nieuwe producties, talrijke projecten en festivals in Nederland en in het buitenland. Behalve optreden werkt Scapino veel met en voor jongeren, zoals in de workshops van de Scapino Academy. Scapino behoort tot de grotere dansgezelschappen van Nederland en is Stadsdansgezelschap van Rotterdam.

Artistiek leider Ed Wubbe: "Met onze voorstellingen willen we mensen raken en de magie, de rijkdom en de schoonheid van de dans laten zien. We zoeken echtheid, iets waarin je kunt geloven. We maken dans op het scherp van de snede. Spannende dans door gedreven kunstenaars en virtuoze dansers die wat te vertellen hebben."

70 jaar Scapino

Scapino is het oudste dansgezelschap van Nederland. Opgericht in 1945 als dansgezelschap voor de jeugd om, in de woorden van oprichtster Hans Snoek, "een glimlach te toveren op de door de oorlog bleek geworden kindergezichten". In de jaren '70 verruilde Scapino onder artistieke leiding van Armando Navarro het uitsluitend jonge publiek geleidelijk aan voor volwassen publiek.  De aanstelling van Ed Wubbe als artistiek leider zorgt, samen met de verhuizing van Amsterdam naar Rotterdam, begin jaren '90 voor een krachtig vernieuwende impuls waarmee het gezelschap aan een nieuw hoofdstuk begint. Lees meer over 70 jaar Scapino.

Bekijk alle voorstellingen