Fang-Yu Shen

Fang-Yu Shen (31) won in 2011 de Prijs van de kritiek en afgelopen jaar de 2e Choreografieprijs op het Internationale Choreografenconcours in Hannover, dat onder artistieke leiding staat van Ed Wubbe. De jury omschreef haar werk als "buitengewoon fascinerend vanwege de combinatie van dynamiek en snelheid met vormbewuste precisie." Fang-Yu maakte haar Scapino debuut  in TWOOLS 15, die op 5 juni 2013 in première ging.

Fang-Yu Shen begon haar opleiding moderne en traditionele dans in het Taiwanese Taipeh. In 2006 kwam zij naar Duitsland waar zij haar dansopleiding voortzette aan de Folkwang Universiteit in Essen. Hier volgde zij ook de masteropleiding choreografie en bewegingscompositie en creëerde er verschillende dansstukken. Zij danste in werk van choreografen als Libby Nye, Urs Dietrich en Trisha Brown en werkte als assistent van de choreografe Susanne Linke.

Ed Wubbe, artistiek directeur van Scapino: "Het past in de Scapino traditie om jong en, in Nederland, nog ongezien talent voor een groot publiek te presenteren. Na choreografen als Nanine Linning, Georg Reischl en Marco Goecke, ben ik ervan overtuigd dat we met de volstrekte eigenheid van Fang-Yu Shen en onze nieuwe ‘resident choreographer' Felix Landerer het publiek opnieuw zullen verrassen."

Voor Scapino creëerde zij de volgende stukken:

Countless In Reversing Gear (onderdeel van TWOOLS 15, juni 2013)
Let it Spin (onderdeel van The Great Bean, september 2013)
Smashroom too (onderdeel van TWOOLS 16, juni 2014)

Contact

Scapino Ballet Rotterdam

Eendrachtsstraat 8
3012 XL Rotterdam
tel: 010 - 414 24 14
(ma. t/m vr. 09.00 - 17.30)
fax: 010 - 413 22 50

Email algemeen:
info@scapinoballet.nl

Email afdeling marketing & communicatie:
publiciteit@scapinoballet.nl

Email afdeling educatie (Scapino Academy):
scapinoacademy@scapinoballet.nl

Email afdeling techniek:
techniek@scapinoballet.nl

Contact formulier

Vul het onderstaande formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Bekijk alle voorstellingen