Pearl

11 december 2013 t/m 20 april 2014

Topdans, schitterende kostuums en meeslepende muziek van o.a. Vivaldi, live uitgevoerd door Combattimento. Hiermee werd ‘Pearl' in 2012 een hit in de theaters met een vrijwel uitverkochte tournee. De baroksensatie van Ed Wubbe is nu, op veler verzoek, terug op het Nederlandse toneel.

‘Pearl' ademt de rijke, theatrale sfeer van de barok en is gemaakt met de vaart en dynamiek van nu. Romantiek, pracht en praal, verleiding, maar ook decadentie en verval zijn de elementen waarmee Wubbe en de dansers ‘Pearl' tot leven brengen. De virtuoze dansmuziek van o.a. Vivaldi wordt live uitgevoerd door Combattimento, een van de meest succesvolle barokensembles ter wereld. Combattimento werkt regelmatig samen met topsolisten, voor ‘Pearl' zijn dat afwisselend altzangeressen Helena Rasker, Noa Frenkel, Cecile van de Sant en counter tenor Kaspar Kröner.

Mede dankzij de spectaculaire kostuums is ‘Pearl' een lust voor het oog, u waant zich al snel in een eigentijds Venetiaans hof.

Recensies

  • 4Ster

    "Dans op topniveau."

    De Volkskrant, Hein Jansen, 21-10-2014

    Pearl was prachtig. Dans op topniveau. Met live barokmuziek, in schitterende kostuums. Over decadentie en de verrotting daaronder. Over liefde die vergaat, over rozen die alleen nog maar dorre bladeren hebben. Pearl heeft de afgelopen twee maanden door het land getoerd, voor uitverkochte zalen.

    Lees meer

Ed Wubbe

Choreograaf

Ed Wubbe is artistiek directeur van Scapino en tevens een van de meest veelzijdige Nederlandse choreografen. In 2017 ontvangt hij de Gouden Zwaan voor zijn bijdrage aan...

Meer informatie

Combattimento

Ensemble

Combattimento speelt bekende en onbekende werken uit de 17e- en 18e-eeuwse barokmuziek. Het ensemble wordt internationaal geroemd om de hoge kwaliteit en de energie die van het podium spat.

Meer informatie