HENRY

08 oktober 2015 t/m 19 december 2015

Na het bejubelde Wolf is Henry de nieuwe danssensatie van Itamar Serussi, met stip de spannendste dansmaker van dit moment. In het avondvullende Henry zien we zijn fascinerende bewegingsstijl, met dansers die tot het uiterste gaan, zwaartekracht-trotserende sprongen, uitdagende poses, humoristisch, vlijmscherp en allemaal tegelijk. Serussi vertelt een persoonlijk verhaal met een stortvloed aan beelden, soms poëtisch, dan weer recht voor z’n raap. Kortstondige ontmoetingen komen en gaan in een razend tempo, als een pop-up store van emoties. Dit is dans 3.0.

‘Extreem opvallend’ schreef de Volkskrant, “Moderne dans zoals we de laatste jaren weinig hebben gezien” volgens Dance Talk. Henry kan niet zonder de muziek van Richard van Kruysdijk, een opzwepende mix van dance, pop en techno. Het is de kerosine die de voorstelling voortstuwt. Serussi: “Henry is wat je ziet vlak voor je sterft, als je hele leven in een flits voorbij gaat.”

Serussi, afkomstig uit Israël, heeft zijn roots in het beroemde Batsheva Dance Company maar put ook inspiratie uit het werk van Lars von Trier, Quentin Tarantino, Charlie Chaplin, Fred Astaire en Roger Rabbit. Het is vooral de combinatie die het zo bijzonder maakt.

Recensies

 • 5Ster

  "Fascinerend schouwspel. Onnavolgbaar. Henry is een van die zeldzame voorstellingen die beter worden nadat je het theater al lang en breed hebt verlaten."

  het Parool, 23-10-2015

  Henry is een ballet met de kolkende urgentie van een koortsdroom. Het zichtbaar toegewijde dansersensemble van Scapino brengt het ontregelende dansidioom van Itamar Serussi alsof het nooit anders heeft gedaan. Henry overtuigt vanaf de atletische openingssolo. Onnavolgbaar. Het fascinerende schouwspel wordt sterk ondersteund door de spannende elektronische soundscapes van componist Richard van Kruysdijk. Ook het lichtontwerp draagt bij aan de unheimische sfeer. Prachtig is bijvoorbeeld het effect van een naar achter trekkende streep dun licht, alsof de dansers onder een kopieerapparaat of een medische scanner liggen.” “Henry is een van die zeldzame voorstellingen die beter worden nadat je het theater al lang en breed hebt verlaten.

  Lees meer
 • 4Ster

  "Een maalstroom van zinderende beweging, licht en geluid van een wereldveroverende huischoreograaf"

  Theaterkrant, 09-10-2015

 • 3Ster

  "De choreografie oogt hip, speels, stuwend en tegendraads.” “Een fascinerende avond."

  de Volkskrant, Annette Embrechts, 12-10-2015

 • 3Ster

  "Rauw en sexy. Om Serussi’s danstaal zó sterk te zien uitgevoerd is een feest, Scapino op z’n allerbest."

  Trouw, Sander Hiskemuller, 12-10-2015

 • 4Ster

  "Totaal-dans en adrenaline-stoot. De Scapino dansers bewijzen zich wederom als de ‘Cool Kids van de Dansblock'."

  Dance Talk, Lisa, 09-10-2015

 • 4Ster

  "Zijn stijl is innovatief, absurd en hoekig, maar ook breekbaar, subtiel en vloeiend tegelijkertijd. En daar zit het ‘m ook in: alles gebeurt tegelijkertijd."

  8Weekly, 09-10-2015

 • "Itamar Serussi zuigt zijn publiek mee in levenstrip Henry. Overrompelend"

  Cleeft, 09-10-2015

 • "Dans die waar is door ijzersterke dansers"

  Cultuurpers, 10-10-2015

Itamar Serussi

Choreograaf

Huischoreograaf Itamar Serussi maakte zijn Scapino debuut als gastchoreograaf met het succesvolle ‘Test' voor de voorstelling TWOOLS. Met zijn persoonlijke en zeer fysieke stijl en het gebruik...

Meer informatie

Interview Itamar Serussi

Cast & credits

Choreografie Itamar Serussi
Muziek Richard van Kruysdijk
Licht Ate Jan van Kampen
Kostuums Petra Finke

Dansers Bryndis Brynjolfsdottir, Daphne van Dooren, Ellen Landa, Laura Casasola Fontseca, Mara Hulspas, Marie-Louise Hertog, Maya Roest, Rosa Wijsman.
Alexandre Jolicoeur, Efthimis Tsimageorgis, Kiyan Khoshoie, Mischa van Leeuwen, Nikita Korotkov, Pedro Jerónimo, Reid Cuming, Ruben Garcia Arabit.

Balletmeester Christophe Dozzi
Kostuumatelier Pamela Homoet, Petra Finke, Mara Wap – kleedster
Techniek Guido Verschoor – toneelmeester/hoofd, Rimmert van Lummel - geluid, Xavier Spruit Bleeker – licht, Behrooz Vasseghi – ass. toneel, Ruud Munne – transport