NO

Elk lichaamsdeel kan zelfstandig bewegen. Dat is het uitgangspunt van de bewegingstaal van Leine & Roebana.

Dit levert een enorme diversiteit op aan bewegingscombinaties en  en verdraaide bewegingspatronen, die lijken te tornen aan het beeld van het lichaam als een betrouwbaar en ondeelbaar geheel. In NO ondernemen Leine & Roebana een nostalgische poging om die lichamelijke heelheid te restaureren; een poging die tot mislukken gedoemd is.

Het werken met live musici voegt een nieuwe dimensie toe aan het werk van de choreografen. SoundPalette in de personen van Han Otten en Wiebe de Boer was ook verantwoordelijk voor de muziek van eerdere Leine & Roebana voorstelling: The Circle Effect en If We Could Only Even If We Could. Ook met de ontwerpers Edwin Kolpa (decor) en Peter Romkema (licht) is al een langdurige samenwerking gaande.

Nieuw is de samenwerking met de jonge modeontwerpers Viktor & Rolf. Hun ontwerpen die, zoals ze zelf zeggen, tussen kunst en mode in liggen, sluiten goed aan bij het gebruik van vormgeving in NO. Was in eerdere Leine & Roebana choreografieën de vormgeving eerder een zwijgende achtergrond waartegen de choreografie zich ontrolde, in NO vormt ze daarvan een geïntegreerd en bepalend onderdeel.

25 maart 1998
t/m 30 mei 1998

Choreografie

Leine & Roebana

Muziek

Soundpalette

Licht
Peter Romkema
Kostuums
Viktor & Rolf
Première
25 maart 1998, Rotterdamse Schouwburg
Menu