Inma Rubio Tomas

De uit Spanje afkomstige Inma Rubio Tomas werkt sinds 1991 als danseres bij Scapino Ballet Rotterdam. Hier begon zij eveneens met choreograferen, allereerst voor de Scapino Workshops waarvoor zij o.a. de choreografieën 'Here made now (1996)' en 'Catharsis (1997)' maakte. In 1998 creëerde zij 'Frozen handmarks', haar eerste choreografie voor het reguliere repertoire van Scapino Ballet Rotterdam. Het jaar daarop maakte zij 'Transpassing E' dat o.a. te zien was tijdens het Nederlands Dansplatform 1999' en 'Inner Yard' voor de Internationale dag van de Dans 1999 in Valencia.

Als danseres werkte zij in 1999 mee aan de Japanse opera 'Life' van Ruychi Sakamoto, waarvoor Antony Rizzi de choreografie maakte. Haar uitvoering van Sophia in 'The Schliemann Pieces' van Ed Wubbe, is dit jaar genomineerd voor de interpretatieprijs van Conselleria Cultura of Comunidad Valencia.

Haar nieuwste choreografie 'Opening doors with futile nails' is behalve in TWOOLS 2 ook te zien tijdens de 'Internationale dag van de Dans 2000' in Madrid en 'Praag, Culturele Hoofdstad van Europa 2000'.

Choreografieën voor Scapino Ballet Rotterdam

Opening doors with futile nails  TWOOLS 2 (2000)
Frozen Handmarks (1998)

Menu