Orfeo Shows/Operation Orfeo

19 november 2003 t/m 02 maart 2004

Met ORFEO SHOWS/Operation Orfeo bundelt Ed Wubbe zijn veelzijdigheid tot een uiterst afwisselend geheel. Zich niet storend aan conventies zapt Wubbe in ORFEO SHOWS/Operation Orfeo met groot vakmanschap tussen verschillende periodes, stijlen, muzieksoorten en sferen. Het Orfeo verhaal uit de Griekse mythologie reikt hem daarbij universele thema's aan als liefde, verleiden, dood, lot en geweld.

In het origineel onderneemt Orfeo een mislukte poging om zijn geliefde te redden uit de onderwereld. Tegen de afspraak in kijkt hij op het laatste moment naar zijn Euridice en verliest haar voor altijd. In een theatrale enscenering gebruikt Wubbe Orfeo als aanjager voor een avontuurlijke reis in de menselijke ziel. De aaneenschakeling van scènes laten een eigentijds nieuwsverslag zien van een geënsceneerde tragedie. De regie van ORFEO SHOWS/Operation Orfeo is in handen van door de wol geverfde, heerszuchtige goden. Met gevoel voor show en entertainment manipuleren zij genadeloos omgeving en personages die zij met een vingerknip kunnen veranderen. Wat tijdens de zoektocht in dit grensgebied van twee werelden overeind blijft is Orfeo's radeloze liefde.


Ed Wubbe

Choreograaf

Ed Wubbe is artistiek directeur van Scapino en tevens een van de meest veelzijdige Nederlandse choreografen. In 2017 ontvangt hij de Gouden Zwaan voor zijn bijdrage aan...

Meer informatie

Credits

Choreografie Ed Wubbe

Muziek Einstürzende Neubauten, Niccolò Paganini, Moritz Eggert, Allen Strange, Frame Cut Frame, Hugues Le Bars, Dan Wyman, Michiel Jansen

Voor ORFEO SHOWS/Operation Orfeo werkt Wubbe samen met een artistiek team bestaande uit Matt Vermeulen (decor), Pamela Homoet (kostuums), Amber Hey (video) en Michiel Jansen (muziekbewerking).

Première 26 november 2003, Rotterdamse Schouwburg