Der rest is Schweigen

30 september 2005 t/m 12 januari 2006

Voor het dubbelprogramma LIMBO vroeg Ed Wubbe het toenmalige kersverse Duitse talent Marco Goecke een choreografie te maken. Goeckes ster was rijzende in de Duitse balletwereld. Zijn ongelooflijk originele stijl getuigt van een bijna maniakale bezetenheid. Goecke's wereld is absurdistisch, brutaal en explosief maar ook aandoenlijk menselijk.

Bij Goecke geen pirouettes en elegante lifts, hij heeft de virtuositeit van de dansers voor iets anders nodig. Voor de razendsnelle bewegingen, abrupte tempowisselingen, fladderende armen, wriemelende vingers, achterover hellende torso's en slapstickachtige bewegingen. Achter de coulissen schuilen bij Goecke steeds nieuwe verrassingen, die als een duveltje uit een doosje te voorschijn komen en de toeschouwer verbazen en op het puntje van zijn stoel laten zitten.

Marco Goecke

Gastchoreograaf

Marco Goecke is ongetwijfeld een van de meest geprezen jonge choreografen van dit moment. Zijn choreografieën zijn sensationeel eigenzinnig en vernieuwend.

Meer informatie

Credits

Choreografie: Marco Goecke

Muziek: Songs van Stephen Foster

Toneelbeeld: Marco Goecke

Kostuums: Michaela Springer
Licht: Udo Haberland

Première 6 oktober 2005, Rotterdamse Schouwburg

Ich vernachlässige nicht die Schrift,
 sondern mich.

Ingeborg Bachmann

Der Rest ist Schweigen
Citaat Ingeborg Bachmann uit het gedicht 'Keine Delikatessen' . Kursbuch 15. Frankfurt /M., 1968.

Muziek: American Dreamer: Songs of Stephen Foster. Bariton Thomas Hampson, begeleiding Jay Ungar, Molly Mason, David Alpher. Angel Cd, CDC 7 54621 2. Songs: Hard times come again, The voice of bygone days, Sweetly she sleeps, Gentle Annie, Ah! May the Red Rose live always, Linger in Blissful Repose.
Met dank aan Franz Schüssele (alpenhoorns)