Nicht zutreffendes Streichen

09 november 2005 t/m 11 november 2005

Op uitnodiging van Het Holland Dance Festival maakte Ed Wubbe in 2005 het duet Nicht zutreffendes Streichen, een intiem portret van een man en een vrouw die elkaar nabij zijn en toch verwijderd. Nadat het stuk met veel succes werd gedanst op festivals in Praag, Hannover en Marseille werd het in 2006 opgenomen in de Scapino voorstelling ‘It’s a beautiful world’.


Ed Wubbe maakte zijn duet op muziek van Heinrich von Biber en gebruikte daarbij het gelijknamige gedicht van de Duitse dichter Hans Magnus Enzensberger, dat in een Nederlandse vertaling wordt uitgesproken.

Back to basics

Het Holland Dance Festival nodigde in 2005 vijf choreografen (Jiri Kylian, Ton Simons, Conny Janssen, Dana Caspersen en Ed Wubbe) uit om een duet te maken voor de duettenvoorstelling 'Back to Basics'. De choreografen werd gevraagd een stuk te maken waarin zij de essentie van zijn/haar danstaal laten zien, zonder grote decorstukken en indrukwekkende kostuums: Back to Basics.

Ed Wubbe

Choreograaf

Ed Wubbe is artistiek directeur van Scapino en tevens een van de meest veelzijdige Nederlandse choreografen. In 2017 ontvangt hij de Gouden Zwaan voor zijn bijdrage aan...

Meer informatie

Credits

Choreografie Ed Wubbe

Muziek Heinrich von Biber

Gedicht Hans Magnus Enzensberger in de vertaling van Peter Nijmeijer
Gedanst door Bryndis Brynjolfsdottir en Rupert Tookey
 afgewisseld door Nicole Kohlmann en Loïc Perela