Manyfacts, life in the 3D City

03 december 2001 t/m 12 januari 2002

Choreograaf/artistiek leider Ed Wubbe creëert met architect Winy Maas een niet alledaagse dansfantasie die zich afspeelt in een mogelijke stad van de toekomst. Deze stad is ontwikkeld door het Rotterdamse architectenbureau MVRDV o.a. bekend van het Holland Paviljoen op de Hannover Expo 2000.

Een jaar lang werkte MVRDV aan een kubusvormige stad van vijf bij vijf bij vijf kilometer waarin een miljoen mensen moeten kunnen leven met alles wat daar bij hoort. Deze stad wordt op reusachtige schermen zichtbaar gemaakt door dynamische computersimulaties, gemaakt door computer graphics ontwerpers Wieland en Gouwens.

In deze fascinerende setting brengt Ed Wubbe met zijn dansers, het voltallig ensemble, de virtuele stad tot leven. Door te experimenteren met voortdurend veranderende formaties en bewegingsvormen en met een door hemzelf en Michiel Jansen ontworpen soundscape, onderzoekt hij de wisselwerking tussen mensen en hun omgeving.

Dit project is tot stand gekomen met financiële steun van Bouwfonds Cultuurfonds.

Ed Wubbe

Choreograaf

Ed Wubbe is artistiek directeur van Scapino en tevens een van de meest veelzijdige Nederlandse choreografen. In 2017 ontvangt hij de Gouden Zwaan voor zijn bijdrage aan...

Meer informatie

Credits

Choreografie Ed Wubbe
Concept the 3D City Winy Maas
Ontwerp en onderzoek MVRDV en Berlage Instituterendering
Computer graphics Wieland & Gouwens

Decorbouw trappen vervaardigd door Vorm en Decor, Rotterdam
Videoprojecties in eigen beheer, met dank aan Hans Janssen en Theatex
Kostuums vervaardigd in eigen atelier
Lichteffecten in eigen beheer

Reportage Moois

MOOIS 197 13-10-01 Manyfacts from Moois on Vimeo.